פסטה פיצי ברוטב ברווז (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
פסטה פיצי ברוטב ברווז|צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

פסטה פיצ'י ברוטב ברווז ועגבניות

המרכיבים:
2 כוסות קמח לבן
חצי כוס קמח פסטה
1 ביצה
חצי כפית מלח
מים לפי הצורך

לרוטב:
חצי ק"ג חזה ברווז, קצוץ דק בסכין
חצי בצל, קצוץ דק
3-4 שיני שום
רבע כוס שמן זית
חצי כוס עגבניות מרוסקות משומרות
מלח
פלפל שחור
צרור בזיליקום

אופן ההכנה:

1. מערבבים את מרכיבי הבצק בקערה ולשים היטב עד שמתקבל בצק גמיש וחלק, 5-7 דקות.

2. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח לפחות שעה.

3. קורצים מהבצק עיגולים קטנים ומרדדים אותם בידיים ליצירת פסי בצק ארוכים ודקים (כמו ספגטי אבל עבים יותר, בקוטר כ-2 מ"מ).

4. מניחים לרצועות הבצק לעמוד כ-5 דקות וממשיכים לרדד אותן כדי לקבל רצועות דקות יותר.

5. מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו.

6. מוסיפים את שיני השום ומטגנים דקה נוספת.

7. מוסיפים למחבת את בשר הברווז ומטגנים 6-8 דקות.

8. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל ומבשלים 10 דקות נוספות.

9. מבשלים את הפסטה במים רותחים ומלוחים עד שהיא אל דנטה. מוציאים מסיר הפסטה שליש כוס ממי הבישול ומוסיפים לרוטב, כדי להסמיך אותו מעט.

10. מסננים את הפסטה המוכנה ומוסיפים למחבת עם הבשר והרוטב. בוחשים מעט, מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים.

פסטה פוטנסקה (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
פסטה פוטנסקה|צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

פסטה פוטנסקה

המרכיבים:
500 גרם פסטה יבשה בצורה שאוהבים
6 כפות שמן זית
4 שיני שום, קלופות ופרוסות
4 פלפלים אדומים חריפים יבשים, קצוצים גס
1 צנצנת קטנה של אנשובי כבושים במלח, קצוצים
זר בזיליקום, עלים בלבד
זר פטרוזיליה, קצוץ דק
4 עגבניות אדומות, קצוצות גס
6 זיתים שחורים, מגולענים וקרועים לנתחים גסים
חופן צלפים במלח, שטופים וקצוצים גס
2 בצלים ירוקים, קצוצים גס
2 כדורי מוצרלה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב: יוצקים למחבת 3 כפות שמן זית ומוסיפים את השום והפלפל החריף. מאדים עד שהשום נעשה שקוף.

3. מוסיפים את האנשובי, הבזיליקום והפטרוזיליה ומאדים תוך ערבוב בכף עץ עד שהאנשובי נמסים. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-3 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שנוצר רוטב ראשוני.

4. מוסיפים את הזיתים והצלפים, ומבשלים עוד כ-5 דקות.

5. מוסיפים את הפסטה המוכנה, מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את הבצל הירוק. מבשלים עוד 30 שניות ומכבים את האש.

6. מסדרים בצלחת הגשה, מפרקים את כדורי המוצרלה מעל ומזלפים את 3 הכפות הנוספות של שמן הזית. מגישים.

פסטה של דייגים (צילום: A. Zhuravleva, shutterstock)
פסטה של דייגים|צילום: A. Zhuravleva, shutterstock

פסטה של דייגים

המצרכים:
500 גרם מקרוני עבה
רבע כוס שמן זית
350 גרם דג ים לבן ללא העור (בורי, דניס או לברק), חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
300 גרם עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
5-6 פרוסות דקות של לימון, עם הקליפה
עלים מ-5 ענפי תימין
פלפל ירוק חריף, פרוס דק
6 שיני שום, פרוסות
פלפל שחור גרוס
מלח
כפית סוכר
מיץ מלימון אחד
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן.

2. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית למחבת כבדה ומטגנים יחד את קוביות הדג, העגבניות, פרוסות הלימון, התימין, הפלפל החריף והשום. מתבלים בפלפל שחור גרוס בנדיבות, מלח ומעט וסוכר.

3. אחרי 2-3 דקות טיגון בחום גבוה מוסיפים את הפסטה המוכנה, סוחטים מעליה מיץ לימון ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. מקפיצים פעמים שלוש במחבת ומגישים.