עוף שלם בסגנון תאילנדי

המצרכים:
עוף שלם במשקל של 1.5-1.7 קילו

למילוי העוף:
2 מקלות קינמון
3 כוכבי אניס
6 שיני שום, קלופות ושלמות
צרור כוסברה
צרור בצל ירוק

למשרה:
פחית חלב קוקוס
2 כפות מחית קארי אדום
4 שיני שום, קלופות ושלמות
2 כפות ג'ינג'ר טרי, קצוץ
1 בצל סגול, חתוך לרבעים
4 כפות סויה בהירה

לאפייה:
מעט מלח דק
פחית שימורי ליצ'י

להגשה:
כוס אורז מבושל
צרור בצל ירוק
צרור כוסברה

אופן ההכנה:

1. מכניסים את העוף השלם לתבנית אפייה רחבה ובעלת מכסה.

2. ממלאים את העוף בתבלינים ובעשבי תיבול.

3. מערבלים בבלנדר את כל מצרכי המשרה עד לקבלת מסה אחידה. יוצקים את המשרה על העוף.

4. מתבלים במלח דק ומפזרים ליצ'י סביב העוף. צולים את העוף בתבנית מכוסה בחום של 200 מעלות כשעה. מסירים את המכסה וצולים כרבע שעה נוספת עד שהעוף משחים.

5. מגישים על מצע אורז ומקשטים בבצל ירוק ובכוסברה.

עוף בגריל במאפה פילו (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
עוף בגריל במאפה פילו|צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

מאפה עוף בפילו בסגנון ים תיכוני

המצרכים:
עוף בגריל, נקי מעצמות וקצוץ (אפשר להשתמש גם בשאריות עוף)
2 בצלים, פרוסים דק
מעט שמן זית לטיגון
מעט מלח
כפית חאוויג'
צרור כוסברה, קצוץ
3 עלי פילו, מופשרים
מעט שמן זית, להברשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מטגנים את פרוסות הבצל עד שהן מזהיבות. מתבלים במלח.

3. מכינים את המילוי: מערבבים עוף קצוץ עם בצל מטוגן, חוואייג' וכוסברה.

4. פורשים עלה פילו, מסדרים כמה כפות של מילוי בקצה ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה עם עלי פילו נוספים.

5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את הרולדות ומברישים כל רולדה במעט שמן. מגלגלים את הרולדות זו סביב זו, כך שמתקבלת צורת שבלול.

6. אופים את השבלול עד שהבצק משחים. מוציאים מן התנור ויוצקים מעט שמן זית על ההשבלול האפוי. מגישים לצד ירקות טריים וטחינה.

עוף באספרסו ותפוחי אדמה (צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי)
עוף באספרסו ותפוחי אדמה|צילום: צילום מסך, המרכיב העיקרי

עוף ותפוחי אדמה בסגנון מקסיקני

המצרכים:
עוף שלם במשקל של 1.5-1.7 קילו
כ-10 תפוחי  אדמה קטנים, לא קלופים וחצויים
מלח דק
2 ענפי תימין
2 ראשי שום, חצויים
3 כפות סוכר חום
2 כוסות אספרסו 
5 כפות שמן זית
פלפל שחור, גרוס

אופן ההכנה:

1. מסדרים את העוף ואת תפוחי האדמה בתבנית אפייה, מתבלים במלח ומכניסים את ענפי התימין וראשי השום החצויים לבטנו של העוף.

2. זורים מעט סוכר חום על העוף ועל תפוחי האדמה, יוצקים מעליהם אספרסו ושמן זית, ומערבבים היטב. מתבלים בפלפל שחור.

3. אופים בחום של 220 מעלות כשעה, ומגישים.