הקיץ הוא שעתן היפה של העגבניות, והן מצידן עושות רק טוב לכל מה שנקרה בדרכן - במקרה שלנו אוסובוקו איטלקי, פילה דניס בחמאה ולימון ופרגיות צלויות בזעתר. וחוץ מזה, הן מלאות בבריאות גם כשהן מבושלות, והן הטעם האמיתי של המטבח הישראלי
המרכיב העיקרי | פורסם 8:45 18.07.17
פרגיות על קרם עגבניות פיקנטי
המצרכים:
לקרם העגבניות: שמן זית, לטיגון 4 עגבניות, חתוכות לרבעים פלפל ירוק חריף, חתוך גס בצל בינוני, חתוך לרבעים 4 שיני שום קלופות, שלמות קורט מלח דק רבע כוס שמן זית, לשלב הריסוק כף שטוחה סוכר
לעוף: חצי קילו פרגיות כף שטוחה תערובת זעתר 4 כפות שמן זית
להגשה: שמן זית, לטיגון 4 פרוסות בגט חופן עלי פטרוזיליה שלמים
אופן ההכנה:
1. מכינים את קרם העגבניות: מחממים שמן זית במחבת פסים וצורבים עגבניות, פלפל, בצל ושום מכל הצדדים. מתבלים במעט מלח. מעבירים את הירקות הצרובים לבלנדר, מוסיפים שמן זית וסוכר ומערבלים למחית חלקה.
2. מכינים את הפרגיות: מצפים את נתחי העוף בשמן זית וזעתר וצורבים באותה המחבת, כ-4 דקות מכל צד.
3. יוצקים כמות נדיבה של קרם עגבניות על צלחת הגשה. מוציאים את הפרגיות הצרובות מן המחבת ומניחים על הקרם.
4. מוסיפים עוד מעט שמן זית למחבת וקולים את פרוסות הבגט.
5. זורים עלי פטרוזיליה על הפרגיות ומגישים עם פרוסות בגט קלויות.