לא תאמינו אילו מטעמים אפשר להכין מהמרכיב הכי שכיח במזווה שלכם: השף אבי ביטון מרכיב מתכונים משגעים מקופסאות שימורים של טונה, ואנחנו מזילים ריר. במים או בשמן? אנחנו זורמים
סנדוויץ' טוניסאי של השף אבי ביטון|צילום: טופ ליין תקשורת, mako אוכל
סנדוויץ' טוניסאי
המצרכים: לבצק: 500 גרם קמח כף שמרים יבשים כף סוכר כוס מים (ייתכן שתצטרכו להוסיף עוד קצת) חצי כף מלח שמן לטיגון
למלית: 2 קופסאות טונה לימון כבוש מרוסק 2 תפוחי אדמה, מבושלים וחתוכים לקוביות 3 ביצים קשות מלפפון חמוץ, חתוך לקוביות אריסה או סחוג, לפי הטעם מעט זיתים שחורים, קצוצים מעט בצל ירוק, קצוץ מלח פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: לשים יחד את כל החומרים מלבד המלח עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
2. מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, ומגלגלים מהם כדורים. מהכדורים יוצרים לחמניות מוארכות, שצורתן מזכירה סירות. מניחים ללחמניות לתפוח פעם נוספת. לאחר שהן תפוחות חורצים שלושה פסים בכל סירה ומתפיחים שוב כרבע שעה.
3. מחממים את השמן על להבה גבוהה. כשהשמן חם מאוד מנמיכים את הלהבה ומטגנים את הלחמניות עד שמתקבל גוון זהוב. מוציאים את הלחמניות המטוגנות ומניחים על צלחת עם נייר סופג.
4. מכינים את המילוי: מערבבים יחד את כל החומרים. מתבלים במלח ובפלפל, לפי הטעם.