חזה עוף ממולא בסגנון איטלקי
המצרכים:
פרפר חזה עוף
מעט שמן זית, לטיגון
למילוי:
3 פרוסות חלה ללא קרום, חתוכות לקוביות
5-6 עלי בזיליקום, קצוצים
6 כפות שמן זית
1 עגבנייה, קצוצה
2 שיני שום, קצוצות גס
מעט פלפל שחור גרוס
מעט מלח גס
לרוטב:
2 ענפי מרווה מיובשים
2 שיני שום שלמות, לא מקולפות
1 קופסה של שימורי קוביות עגבנייה
חצי כוס מים
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
2-3 עלי בזיליקום, קצוצים
חצי כפית סוכר
להגשה:
2-3 עלי בזיליקום שלמים
1. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.
2. מחלקים את חזה העוף לשניים. חותכים בסכין חדה מעין כיס לאורך כל אחד מהנתחים וממלאים בתערובת המילוי. סוגרים את שולי חזה העוף בעזרת קסמי שיניים. מתבלים במעט מלח ובפלפל שחור.
3. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את חזה העוף הממולא כ-3 דקות. הופכים ומטגנים 3 דקות נוספות.
4. מוסיפים למחבת מרווה, שום, קוביות עגבניות ומים. מתבלים במלח ופלפל, עלי בזיליקום וסוכר. מבשלים את חזה העוף כמה דקות ברוטב.
5. בתום הבישול מוציאים את הקיסמים ופורסים את החזה לפרוסות עבות. יוצקים כמה כפות מהרוטב ומקשטים בעלי בזיליקום שלמים.
חזה עוף בוויניגרט אסייתי
המצרכים:
פרפר חזה עוף, נקי משומן
למשרה:
חצי כוס רוטב סויה
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר
1 כף שמן שומשום
2 כפות מירין
מעט מלח
מעט כורכום
2 כפות סילאן
מעט שמן קנולה
להגשה:
קערת נודלס, מבושלים
בצל ירוק, קצוץ
מעט פלפל אדום, חריף, קצוץ
מעט עלי כוסברה
אופן ההכנה:
1. מערבלים את חומרי המשרה בבלנדר מוט.
2. משרים את חזה העוף בחלק מכמות המרינדה לילה שלם.
3. פורשים נייר אפייה על תבנית, משמנים במעט בשמן קנולה, מניחים את חזה העוף ויוצקים מעליו מעט מנוזלי המשרה (שהעוף לא שרה בהם). אופים בחום של 250 מעלות במשך 12 דקות.
3. בתום האפייה יוצקים כמה כפות נוספות של משרה על העוף, מצננים כמה דקות ופורסים לפרוסות דקות.
4. להגשה: יוצקים את שארית נוזלי המשרה על נודלס, מוסיפים בצל ירוק ופלפל אדום ומניחים כמה פרוסות של חזה עוף צלוי מעל. מקשטים בעלי כוסברה.
סינייה חזה עוף עם חציל וטחינה
המצרכים:
פרפר חזה עוף, חתוך לרצועות דקות
מעט שמן זית
חצי בצל סגול, פרוס דק
מעט מלח
מעט פלפל אדום חריף, קצוץ
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
להגשה:
חציל קלוי
3-4 כפות טחינה
1 כף תערובת זעתר
חופן צנוברים
חופן עלי פטרוזיליה
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל. ממליחים מעט את הבצל תוך כדי טיגון כדי שיפריש נוזלים ויתקרמל. מוספים פלפל אדום וממשיכים לטגן מעט.
2. משמנים מעט את רצועות העוף. מסיטים את הבצל והפלפל לשולי המחבת ומטגנים את רצועות העוף במרכזה, עד שהן משחימות. לקראת סוף הטיגון מוסיפים עלי פטרוזיליה ומערבבים את רצועות העוף עם הבצל והפלפל.
3. מניחים חציל קלוי על צלחת הגשה כשהקליפה השרופה כלפי מטה, ומסדרים עליו את תערובת רצועות העוף החמות.
4. יוצקים מעל טחינה, זורים תערובת זעתר, צנוברים ועלי פטרוזיליה. מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.