כבד קצוץ אאוט, בקלאווה אין. השף אבי ביטון מכין 3 מתכונים לא שגרתיים: גרסה זריזה ומקוצרת לבאחש, עם אורז וירקות, כבד מטוגן בטמפורה בסגנון תאילנדי וכבד עטוף בפילו עם פיסטוקים ודבש
המצרכים: 1 כוס אורז בסמטי מבושל שמן קנולה, לטיגון 1 בצל גדול, פרוס דק 2 גזרים, מגוררים 300 גרם כבדי עוף, נקיים, חתוכים לנתחים מלח פלפל שחור גרוס צרור כוסברה, קצוץ
אופן ההכנה:
1. מטגנים בצל במחבת כבדה עד להזהבה. מוסיפים גזר ומערבבים.
2. מתבלים את נתחי הכבד במלח ובפלפל. מסיטים את תערובת הירקות לשולי המחבת וצורבים את נתחי הכבד על להבה גבוהה. כשהנתחים מתחילים להזהיב מערבבים אותם עם הבצל והגזר שבמחבת. ממשיכים לצלות יחד עוד כ-3 דקות.
3. מוסיפים למחבת אורז וכוסברה. מערבבים בעדינות ומכבים את הלהבה.
רוטב צ'ילי מתוק רבע כרוב לבן, פרוס 2-3 גבעולי בצל ירוק צ'ילי אדום חריף טרי צרור עלי כוסברה, קצוץ
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבלילה: מוסיפים בירה בהדרגה לקמח ומערבבים היטב. מתבלים ומערבבים.
2. מחממים שמן בסיר על להבה גבוהה. טובלים את הכבדים בבלילה ומכניסים לשמן החם. מטגנים כ-3 דקות, עד שהציפוי מזהיב. מוציאים את הכבדים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
פילו ממולא כבד עוף|צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקריבקלאווה עם כבד, פיסטוקים ודבש
המצרכים: 3 כפות שמן זית 2 בצלים, קצוצים דק 250 גרם תרד טרי, שטוף חופן פיסטוקים, קלופים 1 כף דבש מעט מלח 500 גרם כבדי עוף חבילת בצק פילו שהופשרה לילה במקרר
להגשה: מעט דבש 2 כפות שבבי קוקוס 50 גרם פיסטוקים, קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
1. מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים תרד, פיסטוקים ודבש, מתבלים במלח, מערבבים כחצי דקה ומכבים את הלהבה. מעבירים את התערובת לקערה ומצננים מעט.
2. מוסיפים את הכבדים למחבת וצורבים כ-1-2 דקות מכל צד. אין צורך להוסיף שמן למחבת.
3. מקפלים עלה פילו לשניים ומניחים במרכז כף מהמילוי ונתח כבד. מקפלים את שאר הבצק מעל המלית. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.
4. מניחים את מעטפות הפילו על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 250 מעלות כ-10 דקות, עד שמעטפות הפילו משחימות.
5. יוצקים מעל המאפים מעט דבש, זורים שבבי קוקוס ופיסטוקים קצוצים, ומגישים.