אנחנו מודים, בצק פילו טעים לנו נורא אבל גם מפחיד אותנו כהוגן. ובכן, הכל עומד להשתנות: השף אבי ביטון מדגים את כל השיטות לפרישה, קיפול, עיטוף ומילוי של הבצק הדקיק הזה, ומכין 3 מתכונים שלא תרצו לפספס: בורקס מטוגן עם חלמון, בורקס סביח והדובדבן שבריקוטה - קינוח עם טוויל מפילו
המצרכים: עלי פילו, כמספר המאפים שרוצים להכין 3 ביצים קשות 2 תפוחי אדמה, מבושלים ומקולפים 2 כפות חציל קלוי, ללא קליפה (אפשר להשתמש במוצר מוכן, ללא תיבול) צרור בצל ירוק, קצוץ מלח גס פלפל שחור גרוס מעט שמן זית
המצרכים: 4-6 עלי פילו (כמספר הבורקס) 400 גרם עלי תרד, חלוטים כדקה במים רותחים 250 גרם גבינת פטה כבשים, מפוררת מעט מלח פלפל שחור שמן זית, לטיגון 4-6 חלמונים טריים (כמספר הבורקס)
להגשה: כוס טחינה מוכנה כוס עגבניות טריות, מרוסקות מעט שמן זית מעט מלח חצי פלפל חריף, פרוס לפרוסות דקות
אופן ההכנה:
1. מכינים את המילוי: קוצצים את התרד ומערבבים עם הגבינה. מתבלים במלח ובפלפל.
2. לוקחים עלה פילו, מקפלים לשניים ומניחים במרכז כף מהמילוי. מקפלים את שאר הבצק מעל המלית. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.
3. מחממים שמן זית במחבת, וצורבים את מעטפות הפילו להזהבה. הופכים, מניחים על הצד הזהוב של כל בורקס חלמון, ומכסים את המחבת. מטגנים את צידו השני של הבורקס במחבת מכוסה עוד דקה-שתיים.
4. יוצקים טחינה ועגבניות מרוסקות על צלחת הגשה, מטפטפים מעט שמן זית, ממליחים ומפזרים פלפל חריף. מניחים את הבורקס המטוגנים במרכז הצלחת ומגישים.
קרם ריקוטה ודובדבנים עם טוויל פילו|צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקריקרם ריקוטה ודובדבנים עם טוויל פילו