אוכל
צילום׃ בני בכר, תוצרת ישראל

פרוסות לשון עם קורנישונים וביצים קשות

מנת בשר קצת אחרת ממה שאתם רגילים, שמכינים מראש ובקלות ומגישים בטמפרטורת החדר

רן שמואלי | תוצרת ישראל | פורסם 30/04/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שמן זית לטיגון

לשון בקר, שלמה וטרייה

3 גזרים

1 שורש סלרי

2 בצלים

1 עגבנייה גדולה, בשלה

2 כוסות יין אדום

מים או ציר עוף

עלי דפנה

מעט מלח

מעט פלפל

להגשה

שמן זית לטיגון

מעט מלח

מעט פלפל שחור, גרוס

2-3 ביצים קשות, מגוררות

קורנישונים (מלפפונים כבושים בסגנון צרפתי), חתוכים לקוביות 

אופן ההכנה:

1 יוצקים את שמן הזית לסיר רחב, מחממים ומשחימים את לשון הבקר מכל הצדדים. מוציאים את הלשון מהסיר ומניחים בצד.

2 חותכים את הגזרים, שורש הסלרי והבצל לחתיכות גדולות ומשחימים קלות בסיר שבו טוגן הבשר. 

3 חותכים את העגבנייה לקוביות ומוסיפים לירקות שבסיר. מערבבים ומוסיפים יין אדום ועלי דפנה. מוסיפים את הלשון לסיר, מוסיפים נוזלים (מים או ציר עוף) עד כדי כיסוי ומבשלים עד שהלשון רכה.

4 בסיום הבישול מקררים את לשון ומקלפים את השכבה החיצונית. פורסים את הלשון לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.

5 לפני ההגשה: מטגנים קלות את פרוסות הלשון בשמן זית. הטיגון יוסיף ללשון פריכות.

6 מסדרים את פרוסות הלשון על צלחת הגשה גדולה ומתבלים במלח ובפלפל. מפזרים מעל את הביצים הקשות המגוררות ומקשטים בקוביות קורנישונים.