פרוסות לשון עם קורנישונים וביצים קשות
מנת בשר קצת אחרת ממה שאתם רגילים, שמכינים מראש ובקלות ומגישים בטמפרטורת החדר
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
שמן זית לטיגון
לשון בקר, שלמה וטרייה
3 גזרים
1 שורש סלרי
2 בצלים
1 עגבנייה גדולה, בשלה
2 כוסות יין אדום
מים או ציר עוף
עלי דפנה
מעט מלח
מעט פלפל
להגשה
שמן זית לטיגון
מעט מלח
מעט פלפל שחור, גרוס
2-3 ביצים קשות, מגוררות
קורנישונים (מלפפונים כבושים בסגנון צרפתי), חתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
1 יוצקים את שמן הזית לסיר רחב, מחממים ומשחימים את לשון הבקר מכל הצדדים. מוציאים את הלשון מהסיר ומניחים בצד.
2 חותכים את הגזרים, שורש הסלרי והבצל לחתיכות גדולות ומשחימים קלות בסיר שבו טוגן הבשר.
3 חותכים את העגבנייה לקוביות ומוסיפים לירקות שבסיר. מערבבים ומוסיפים יין אדום ועלי דפנה. מוסיפים את הלשון לסיר, מוסיפים נוזלים (מים או ציר עוף) עד כדי כיסוי ומבשלים עד שהלשון רכה.
4 בסיום הבישול מקררים את לשון ומקלפים את השכבה החיצונית. פורסים את הלשון לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
5 לפני ההגשה: מטגנים קלות את פרוסות הלשון בשמן זית. הטיגון יוסיף ללשון פריכות.
6 מסדרים את פרוסות הלשון על צלחת הגשה גדולה ומתבלים במלח ובפלפל. מפזרים מעל את הביצים הקשות המגוררות ומקשטים בקוביות קורנישונים.