אוכל
צילום׃ Shutterstock, תוצרת ישראל

פריטטה תפוחי אדמה ופטריות

הללויה, השף רן שמואלי מכין בראנץ' מושלם: פריטטה ביתית עמוסה בתפוחי אדמה, פטריות, בצלים, פרמזן, ביצים ושמנת מתוקה. יותר מזה אנחנו לא צריכים

רן שמואלי | תוצרת ישראל | פורסם 14/05/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חופן פטריות שמפניות, פרוסות

חופן פטריות חורש, פרוסות

מעט שמן זית, לטיגון

2 בצלים, פרוסים

4 תפוחי אדמה אפויים בקליפתם, מקולפים ופרוסים

חופן גבינת פרמזן, מגוררת

מעט מלח

מעט פלפל שחור, גרוס

6 ביצים

מכל שמנת לבישול (15%)

אופן ההכנה:

1 צורבים את הפטריות כמה דקות על מחבת חמה ויבשה. מוסיפים את השמן בהדרגה וממשיכים לטגן.

2 יוצקים שמן זית לטיגון למחבת נוספת, גדולה, ומרפדים את תחתית המחבת בפרוסות בצל ובתפוחי אדמה. מפזרים את הגבינה מעל. מתבלים במלח ובפלפל, ולבסוף מוסיפים את הפטריות המטוגנות.

3 טורפים את הביצים והשמנת בקערה, ותבלים במעט מלח. יוצקים את הבלילה על הירקות שבמחבת, מנמיכים את הלהבה ומכסים את המחבת.

4 מטגנים את הפריטטה עד שהיא מזהיבה, ואז הופכים בזהירות ומטגנים את הצד השני.