צילום׃ Shutterstock, תוצרת ישראל
פריטטה תפוחי אדמה ופטריות
הללויה, השף רן שמואלי מכין בראנץ' מושלם: פריטטה ביתית עמוסה בתפוחי אדמה, פטריות, בצלים, פרמזן, ביצים ושמנת מתוקה. יותר מזה אנחנו לא צריכים
רן שמואלי | תוצרת ישראל
| פורסם 14/05/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חופן פטריות שמפניות, פרוסות
חופן פטריות חורש, פרוסות
מעט שמן זית, לטיגון
2 בצלים, פרוסים
4 תפוחי אדמה אפויים בקליפתם, מקולפים ופרוסים
חופן גבינת פרמזן, מגוררת
מעט מלח
מעט פלפל שחור, גרוס
6 ביצים
מכל שמנת לבישול (15%)
אופן ההכנה:
1 צורבים את הפטריות כמה דקות על מחבת חמה ויבשה. מוסיפים את השמן בהדרגה וממשיכים לטגן.
2 יוצקים שמן זית לטיגון למחבת נוספת, גדולה, ומרפדים את תחתית המחבת בפרוסות בצל ובתפוחי אדמה. מפזרים את הגבינה מעל. מתבלים במלח ובפלפל, ולבסוף מוסיפים את הפטריות המטוגנות.
3 טורפים את הביצים והשמנת בקערה, ותבלים במעט מלח. יוצקים את הבלילה על הירקות שבמחבת, מנמיכים את הלהבה ומכסים את המחבת.
4 מטגנים את הפריטטה עד שהיא מזהיבה, ואז הופכים בזהירות ומטגנים את הצד השני.