אוכל
צילום׃ Shutterstock, תוצרת ישראל

ניוקי תפוחי אדמה עם רוטב עגבניות איטלקי קלאסי

הגיע הזמן לנסות, וזה בכלל לא מסובך: השף רן שמואלי מכין ניוקי אמיתי, מתפוחי אדמה שאופים על מלח גס, בתוספת רוטב עגבניות איטלקי נהדר. לזה אנחנו קוראים קלאסיקה

רן שמואלי | תוצרת ישראל | פורסם 14/05/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 170 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג תפוחי אדמה

חבילה של מלח גס

מעט קמח

מעט מלח

2 חלמונים

לרוטב עגבניות

4-6 עגבניות בשלות, רצוי מכמה סוגים

שמן זית

2-3 שיני שום, קצוצות

חופן עלי זעתר

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס 

להגשה

שמן זית

עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1 אופים את תפוחי האדמה בקליפתם על מצע של מלח גס. מצננים.

2 חוצים את תפוחי האדמה לשניים, מוציאים את בשר תפוחי האדמה ומועכים לפירה אחיד וחלק.

3 מניחים את עיסת תפוחי האדמה על משטח לישה, מוסיפים מעט קמח, את המלח ואת החלמונים. לשים בידיים את התערובת עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע.  

4 מכינים את הרוטב: חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות יחסית, ומאדים עם מעט שמן זית במחבת חמה. מוסיפים שום וזעתר, מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות.   

5 מכינים את הניוקי: יוצרים מהבצק גליל דק, וחותכים אותו לפיסות באורך של כ-2 ס"מ. מכניסים את הניוקי (בקבוצות קטנות) למים רותחים מומלחים, ומבשלים כ-2 דקות עד שהם צפים. מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת. 

6 מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הניוקי במשך כמה דקות, עד שהם מקבלים ציפוי פריך.

7 מעבירים את הניוקי למחבת שבו רוטב העגבניות, ומערבבים בזהירות.

8 מגישים בצלחת עמוקה. מטפטפים מעט שמן זית ומקשטים בעלי בזיליקום.