ניוקי תפוחי אדמה עם רוטב עגבניות איטלקי קלאסי
הגיע הזמן לנסות, וזה בכלל לא מסובך: השף רן שמואלי מכין ניוקי אמיתי, מתפוחי אדמה שאופים על מלח גס, בתוספת רוטב עגבניות איטלקי נהדר. לזה אנחנו קוראים קלאסיקה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 ק"ג תפוחי אדמה
חבילה של מלח גס
מעט קמח
מעט מלח
2 חלמונים
לרוטב עגבניות
4-6 עגבניות בשלות, רצוי מכמה סוגים
שמן זית
2-3 שיני שום, קצוצות
חופן עלי זעתר
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
להגשה
שמן זית
עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
1 אופים את תפוחי האדמה בקליפתם על מצע של מלח גס. מצננים.
2 חוצים את תפוחי האדמה לשניים, מוציאים את בשר תפוחי האדמה ומועכים לפירה אחיד וחלק.
3 מניחים את עיסת תפוחי האדמה על משטח לישה, מוסיפים מעט קמח, את המלח ואת החלמונים. לשים בידיים את התערובת עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע.
4 מכינים את הרוטב: חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות יחסית, ומאדים עם מעט שמן זית במחבת חמה. מוסיפים שום וזעתר, מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות.
5 מכינים את הניוקי: יוצרים מהבצק גליל דק, וחותכים אותו לפיסות באורך של כ-2 ס"מ. מכניסים את הניוקי (בקבוצות קטנות) למים רותחים מומלחים, ומבשלים כ-2 דקות עד שהם צפים. מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת.
6 מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הניוקי במשך כמה דקות, עד שהם מקבלים ציפוי פריך.
7 מעבירים את הניוקי למחבת שבו רוטב העגבניות, ומערבבים בזהירות.
8 מגישים בצלחת עמוקה. מטפטפים מעט שמן זית ומקשטים בעלי בזיליקום.