צילום׃ mako אוכל
לבבות ארטישוק ממולאים בשר ועשבי תיבול
מי לא אוהב לבבות ארטישוק? נכון שאין באמת אנשים כאלה? השף רן שמואלי לא מסתפק רק בהם וממלא גם את גבעולי הארטישוק (אלה שנקראים חרשוף). כל העונג הזה מתבשל בציר עוף לימוני ומלא ניחוחות של אביב. שווה לא?
רן שמואלי | mako אוכל
| פורסם 06/04/17
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
8 לבבות ארטישוק טריים קלופים, חלוטים
גבעולי חרשוף (צריך לבקש מהמגדל)
בשר טחון דק
3 פרוסות חלה (משתמשים רק בחלק הלבן, לא הקרום)
בצל, קצוץ
3 שיני שום, כתושות
שמיר
פטרוזיליה
פלפל ירוק חריף
קמח
ביצה
לרוטב:
2 בצלים, קצוצים
ציר עוף
עלי דפנה
לימון טרי
אופן ההכנה:
1 מכינים את מלית הבשר: מערבבים בקערה בשר טחון, קרעי חלה, בצל קצוץ, שום כתוש, שמיר, פטרוזיליה ופלפל חריף.
2 ממלאים את לבבות הארטישוק וגבעולי החרשוף בתערובת הבשר ומניחים בצד.
3 מכינים את הרוטב: מאדים את הבצלים הקצוצים במחבת עמוקה ורחבה (סוטאז'), מוסיפים ציר עוף, עלי דפנה ומיץ לימון.
4 מביאים את הרוטב לרתיחה ומנמיכים את האש.
5 מוסיפים את הממולאים למחבת, מכסים ומבשלים כחצי שעה.