כופתאות מבצק תפוחי אדמה במילוי שסק
קינוח מתפוחי אדמה כבר ניסיתם? שף רן שמואלי מכין את הגרסה הישראלית לכופתאות תפוחי אדמה, במילוי של שסק וציפוי של מעטפת חמאה ושקדים. מתכון קלאסי מהמטבח האוסטרי
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה
ביצה
שני שליש כוס קמח לבן
מעט מלח
מעט אגוז מוסקט, מגורר
10 שסק
10 קוביות סוכר
לציפוי
חצי חבילה חמאה
חצי כוס פירורי לחם, ללא תבלינים
חצי כוס שקדים טחונים
2 כפות סוכר
כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מוסיפים לפירה ביצה ולשים בידיים. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע. לקראת סוף הלישה מתבלים את הבצק במעט מלח ואגוז מוסקט.
2 חורצים את השסק בצד אחד, מוציאים את הגלעינים ומכניסים במקומם קוביית סוכר. "סוגרים" את השסק ועוטפים בבצק תפוחי האדמה עד שנוצרת כופתה בגודל של כדור טניס. כמות הבצק תספיק לכ-10 כופתאות.
3 מרתיחים מים בסיר. מכניסים את הכופתאות בעדינות למים הרותחים ומבשלים כ-12 דקות. מוציאים את הכופתאות כ-2 דקות לאחר שהן צפות על פני המים.
4 מכינים את הציפוי: ממיסים חמאה במחבת חמה. מערבבים בחמאה המומסת פירורי לחם, שקדים טחונים, סוכר וקינמון.
5 מגלגלים את הכופתאות המבושלות בציפוי ומגישים.