אוכל
צילום׃ Shutterstock, mako אוכל

גפילטע פיש של רן שמואלי וחיים כהן

השף רן שמואלי והשף חיים כהן משחזרים את המתכון הכי נוסטלגי במטבח היהודי והמסורתי. גפילטע פיש קלאסי שמתבשל שעות בציר דגים וכמובן מגיע עם כתר הגזר שהוא בגדר חובה. כך תעשו זאת נכון

רן שמואלי | mako אוכל | פורסם 13/04/17 
  • זמן עבודהשעתיים וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 ק"ג פילה קרפיון

4 בצלים, קלופים

2 ביצים טריות

2 ביצים קשות

מצה שלמה, רטובה

60 גרם סוכר

מלח

פלפל לבן

סוכר

לציר הדגים:

ראשי דג ואדרות

4 בצלים בינוניים

4 גזרים שלמים, קלופים

מלח

פלפל לבן

סוכר 

אופן ההכנה:

1 טוחנים את הדגים במטחנה יחד עם בצל אחד ומצה רטובה (וסחוטה). מעבירים את התערובת לקערת ערבוב.

2 מערבלים במעבד מזון את הבצל השני יחד עם הביצים הקשות ומוסיפים לתערובת הדג. מוסיפים את הביצים הטריות, הסוכר והתבלינים ומערבבים.

3 ממתינים כ-20 דקות ולאחר מכן יוצרים מהתערובת את קציצות הדג.

4 מכינים את הציר: מכניסים את ראשי הדגים, האדרות, הבצלים והגזרים לסיר רחב ושטוח. מתבלים בסוכר ותבלינים (המלצה שלנו: אל תתביישו להגזים בתיבול שכן הדגים והירקות יספגו את העודפים במהלך הבישול). מוסיפים מים עד מחצית גובה הסיר ומחממים כמעט עד לרתיחה.

5 מעט לפני שהציר רותח מחליקים פנימה את קציצות הדג שהוכנו מראש. מבשלים את הקציצות בציר ללא כיסוי כשעתיים (ניתן להוסיף לסיר מים במידת הצורך).

6 בתום הבישול מעבירים את הקציצות החמות לכלי הגשה מלבני גדול שיכול להכיל את כל הכמות. יוצקים את נוזל הבישול לכלי ההגשה כך שיכסה את הקציצות. פורסים לפרוסות את הגזרים שהתבשלו בציר, ומניחים פרוסת גזר על כל קציצה. מכסים את הכלי ומצננים במקרר למשך הלילה.

**המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי השפים**

>> למתחם "מבשלים עם קשת"

>> מתכונים לפסח