אוכל
צילום׃ Shutterstock

רולדת תותים עם קצפת

זה מה שאנחנו צריכים ליד הקפה: תותים וקצפת עטופים בבצק אוורירי. השף רן שמואלי מכין רולדת קצפת ותותים בטעם של פעם

רן שמואלי | תוצרת ישראל | פורסם 23/04/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ביצים מופרדות

200 גרם סוכר

חצי כוס קמח

2 כפות קורנפלור

מעט גרידת תפוז

כף שמן

לקצפת

500 מ"ל שמנת מתוקה

150 גרם אבקת סוכר

תות שדה טרי

אופן ההכנה:

1 מכינים את בצק הרולדה: מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה, אוורירית, צהבהבה ובהירה.

2 מוסיפים את הקמח, הקורנפלור וגרידת התפוז ומקפלים פנימה בעדינות. 

3 מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף לבן ויציב.

4 מוסיפים כף שמן לתערובת החלמונים ומקפלים לתוכה את קצף החלבונים הלבן.  

5 יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית ואופים כ-10 דקות בחום של 180 מעלות. מיד לאחר האפייה מגלגלים את הבצק האפוי בעזרת מגבת מטבח נקיה ומניחים לו להתקרר, כשהוא מגולגל ועטוף.

6 מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.

7 שוטפים את תותי השדה ופורסים לפרוסות דקות ויפות.

8 מרכיבים את הרולדה: פותחים בעדינות את הבצק המגולגל, מורחים שכבת קצפת, מסדרים מעליה את פרוסות התות. מגלגלים את הבצק, הפעם עם הקצפת והתותים, בעדינות. מגישים בתוספת שארית הקצפת ומקשטים בתותים.