פלפלים ממולאים
השף רן שמואלי ממלא פלפלים בבשר, מעט אורז והמון עשבי תיבול טריים וארומטיים. ויש לזה את הריח הכי טעים בעולם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
6-8 פלפלים קטנים למילוי
לרוטב
2 בצלים, קצוצים גס
עגבניות, קצוצות גס
2 שיני שום, קצוצות
מעט מלח
מעט פלפל שחור
למלית
חצי ק"ג בשר טחון
חצי כוס אורז פרסי
1 בצל, קצוץ דק
ביצה
צרור פטרוזיליה, קצוץ
צרור כוסברה, קצוץ
צרור נענע, קצוץ
3 פרוסות חלה ששרתה במים, סחוטה
שן שום, קצוצה דק
מלח
פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 מסירים את חלקם העליון של הפלפלים ושומרים בצד, לכיסוי. מנקים את תוכן הפלפלים ומוציאים את הגרעינים.
2 מכינים את הרוטב: מבשלים את כל המצרכים בסיר גדול שיוכל להכיל את הפלפלים הממולאים.
3 מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל המצרכים לעיסה אחידה. ממלאים את הפלפלים (לא מומלץ למלא עד הסוף משום שהאורז וחלבון הביצה נוטים להתנפח במהלך הבישול). מכסים את הפלפלים בחלקם העליון שנשמר בצד.
4 מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר הרוטב ומוסיפים מים רותחים, אם צריך. ומבשלים כחצי שעה, עד שהמלית מוכנה.