אוכל
צילום׃ בועז לביא, mako אוכל

פלפלים ממולאים

השף רן שמואלי ממלא פלפלים בבשר, מעט אורז והמון עשבי תיבול טריים וארומטיים. ויש לזה את הריח הכי טעים בעולם

רן שמואלי | תוצרת ישראל | פורסם 11/06/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6-8 פלפלים קטנים למילוי

לרוטב

2 בצלים, קצוצים גס

עגבניות, קצוצות גס

2 שיני שום, קצוצות

מעט מלח

מעט פלפל שחור

למלית

חצי ק"ג בשר טחון

חצי כוס אורז פרסי

1 בצל, קצוץ דק

ביצה

צרור פטרוזיליה, קצוץ

צרור כוסברה, קצוץ

צרור נענע, קצוץ

3 פרוסות חלה ששרתה במים, סחוטה

שן שום, קצוצה דק

מלח

פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 מסירים את חלקם העליון של הפלפלים ושומרים בצד, לכיסוי. מנקים את תוכן הפלפלים ומוציאים את הגרעינים.

2 מכינים את הרוטב: מבשלים את כל המצרכים בסיר גדול שיוכל להכיל את הפלפלים הממולאים.

3 מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל המצרכים לעיסה אחידה. ממלאים את הפלפלים (לא מומלץ למלא עד הסוף משום שהאורז וחלבון הביצה נוטים להתנפח במהלך הבישול). מכסים את הפלפלים בחלקם העליון שנשמר בצד.

4 מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר הרוטב ומוסיפים מים רותחים, אם צריך. ומבשלים כחצי שעה, עד שהמלית מוכנה.