אוכל
צילום׃ בני בכר, תוצרת ישראל

לבבות עוף עם שומר וקרם בצל

כאילו מעורב ירושלמי, אבל לא: את לבבות העוף האלה מכינים על מחבת, טבולים ביין לבן ומפונפנים בתבלינים אקזוטיים ושומר צלוי, ואם לא די בכך - מגישים עם קרם בצל עדין ונימוח

רן שמואלי | תוצרת ישראל | פורסם 30/04/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו לבבות עוף טריים

מעט זרעי כמון

מעט גרגירי כוסברה

מעט שמן זית לצלייה

2 שומרים טריים, עם עלים, חתוכים לקוביות

בצל גדול, פרוס לפרוסות עבות

2 שיני שום, פרוסות

כמה כפות יין לבן

לקרם בצל

2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים

כרבע חבילה חמאה

להגשה

מעט מלח

מעט פלפל שחור

שקית ערמונים קלופים, "שבורים" לפיסות קטנות 

אופן ההכנה:

1 קולים במחבת חמה ללא שמן את גרגירי הכוסברה וזרעי הכמון. מצננים מעט וכותשים את התבלינים.

2 מוסיפים מעט שמן זית וצולים את לבבות העוף. המחבת צריכה להיות חמה מאוד. הופכים את הלבבות כדי שייצלו מכל הצדדים. מוסיפים את קוביות השומר ופרוסות הבצל וממשיכים לטגן מעט.

3 מוסיפי למחבת מעט יין לבן ומניחים ללבבות ולירקות להתבשל מעט. מוסיפים את התבלינים הכתושים.

4 מכינים את קרם הבצל: מאדים את הבצל במחבת על אש נמוכה. הבצל צריך להתרכך מעט, אך להישאר לבנבן. 

5 מקררים את הבצלים ומערבלים בבלנדר ביחד עם חמאה לרוטב סמיך.

6 יוצקים כמה כפות מרוטב הבצל לצלחת הגשה, מניחים את הלבבות והירקות מעל, מתבלים במלח ובפלפל ומעטרים בשברי ערמונים.