לבבות עוף עם שומר וקרם בצל
כאילו מעורב ירושלמי, אבל לא: את לבבות העוף האלה מכינים על מחבת, טבולים ביין לבן ומפונפנים בתבלינים אקזוטיים ושומר צלוי, ואם לא די בכך - מגישים עם קרם בצל עדין ונימוח
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
חצי קילו לבבות עוף טריים
מעט זרעי כמון
מעט גרגירי כוסברה
מעט שמן זית לצלייה
2 שומרים טריים, עם עלים, חתוכים לקוביות
בצל גדול, פרוס לפרוסות עבות
2 שיני שום, פרוסות
כמה כפות יין לבן
לקרם בצל
2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים
כרבע חבילה חמאה
להגשה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
שקית ערמונים קלופים, "שבורים" לפיסות קטנות
אופן ההכנה:
1 קולים במחבת חמה ללא שמן את גרגירי הכוסברה וזרעי הכמון. מצננים מעט וכותשים את התבלינים.
2 מוסיפים מעט שמן זית וצולים את לבבות העוף. המחבת צריכה להיות חמה מאוד. הופכים את הלבבות כדי שייצלו מכל הצדדים. מוסיפים את קוביות השומר ופרוסות הבצל וממשיכים לטגן מעט.
3 מוסיפי למחבת מעט יין לבן ומניחים ללבבות ולירקות להתבשל מעט. מוסיפים את התבלינים הכתושים.
4 מכינים את קרם הבצל: מאדים את הבצל במחבת על אש נמוכה. הבצל צריך להתרכך מעט, אך להישאר לבנבן.
5 מקררים את הבצלים ומערבלים בבלנדר ביחד עם חמאה לרוטב סמיך.
6 יוצקים כמה כפות מרוטב הבצל לצלחת הגשה, מניחים את הלבבות והירקות מעל, מתבלים במלח ובפלפל ומעטרים בשברי ערמונים.