פטאייר - מאפים ממולאים בעשבי ליקוט

המצרכים:
לבצק:
2 וחצי כוסות קמח
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
כף ורבע סוכר
חצי כפית מלח
רבע כוס שמן זית

למלית:
2 בצלים, קצוצים
שליש כוס שמן זית, לטיגון
עלי ליקוט – חובזה, חרדל, עולש וכל מה שמוצאים בשדה, קצוצים דק (אפשר לקצוץ גם גבעולים צעירים)
חצי פלפל אדום חריף, קצוץ
מעט מלח
מעט פלפל שחור
מעט סומאק

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר כוס קמח, מים פושרים, שמרים יבשים וסוכר, עד לקבלת עיסת בצק רכה. מניחים לבצק לתפוח במשך כ-10 דקות.

2. מוסיפים את שארית הקמח, מלח ושמן זית ולשים 3-4 דקות במהירות מקסימלית.

3.  מכינים את המלית: מאדים בצל בשמן זית עד שהוא מזהיב. מוסיפים בהדרגה את  עלי הליקוט. מתבלים בפלפל אדום, מלח, פלפל שחור וסומאק. ממשיכים לאדות כ-2-3 דקות.

4. מחלקים את הבצק ל-10-12 כדורים. מרדדים כל כדור לעלה על נייר אפייה מקומח קלות. מניחים כף מלית גדושה במרכז כל עיגול בצק. סוגרים את הבצק בצורת משולש (כמו אוזן המן), וצובטים היטב את השוליים לסגירה מושלמת.  

5. מורחים את המשולשים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים את משולשי הבצק הממולאים עד שהם מזהיבים.

6. מגישים עם לבנה וסלט עלים וירקות, בתוספת פטה כבשים. 

עלי לשון הפר ממולאים בבשר (צילום: בני בכר, תוצרת ישראל)
עלי לשון הפר ממולאים בבשר|צילום: בני בכר, תוצרת ישראל
עלי לשון הפר ממולאים בבשר

המצרכים:

20  עלי לשון הפר ללא גבעול, חלוטים

למלית:
700 גרם בשר כתף בקר, טחון
300 גרם בשר טלה, טחון
צרור פטרוזיליה, קצוץ
2 בצלים, קצוצים דק
מעט בהרט
מעט מלח
מעט פלפל שחור
3 שיני שום, כתושות
חצי כוס בורגול, מושרה
4 עלי נענע, קצוצים

לבישול:  
1 ק"ג עגבניות בשלות, פרוסות
2 בצלים, פרוסים
מלח
מעט סומאק
מעט שמן זית
מעט חמאה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הבשר עם כל חומרי המילוי ומתבלים לפי הטעם.

2. ממלאים את העלים החלוטים בתערובת הבשר, ומגלגלים כמו עלי גפן.

3. מסדרים את הממולאים בתבנית אפייה עגולה. מסדרים עליהם פרוסות עגבנייה ובצל, מתבלים ומסיימים בשמן זית וחמאה.

4. אופים בתנור בחום של 200 מעלות כחצי שעה, עד שהעגבניות משחימות.