נכון ששבועות זה עוגות גבינה, אנחנו לרגע לא מנסים לטעון אחרת, אבל אין שום סיבה שלא תנסו "עוגה" מעט שונה: כזו שיש בה חצילים וקשקבל, שמגישים עם בורטה שמנמנה ופרוסות של עגבניות ירוקות מטוגנות. ואם אתם חייבים משהו מתוק לקינוח, אז סופגניות גבינה בקולי תותים
רן שמואלי | תוצרת ישראל | פורסם 8:45 22.05.17
מאפה פילו עם גבינות וחצילים קלויים
המצרכים: 1 חבילה של בצק פילו טרי מעט שמן זית, למריחה כ-150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת כ-150 גרם גבינת פטה עזים, מפוררת 3 חצילים קלויים על האש, מקולפים וקצוצים גס
להגשה: 3-4 עגבניות ירוקות, פרוסות ומטוגנות בשמן זית 4-5 פיסות של בורטה (להשיג במעדניות המובחרות) עלים של בזיליקום סגול
אופן הכנה:
1. קורצים עיגולי פילו, כך שיתאימו בדיוק לתחתית של תבנית קפיץ עגולה.
2. מרפדים את התחתית בנייר אפייה, מניחים 2 דפי פילו, מורחים את הדף העליון במעט שמן זית, וממלאים בשכבת חצילים קלויים. עליה מפזרים את שני סוגי הגבינות.
3. מייצרים שכבות נוספות של פילו וגבינות, ומשלבים את החצילים לסירוגין. כשהתבנית מתמלאת, מניחים כשכבה עליונה 2 דפים של פילו ומורחים בשמן זית.
4. חורצים את "עוגת החצילים" לפרוסות אופים בחום של 180 מעלות כ-35 דקות, עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
5. מקררים, מחלצים מהתבנית ומגישים עם בורטה ועגבניות ירוקות מטוגנות. מקשטים בעלי בזיליקום סגול.