המבורגר ברוטב יין אדום ופטריות

המצרכים (ל-4 המבורגרים גדולים):
חצי כוס מי קרח
1 ק"ג בשר בקר טחון
מלח
פלפל שחור, גרוס

לתוספת הפטריות:
מבחר פטריות טריות, חתוכות לרבעים או לפרוסות עבות (שמפיניון, פורטבלו, יער, שימג'י ועוד)
מעט שמן זית
צרור עלי תרד, טריים ושלמים
2 שיני שום, כתושות
מלח
פלפל גרוס

לרוטב:
מעט שמן זית
4 בצלי שאלוט, קצוצים דק
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
חצי בקבוק יין אדום
מעט חמאה

אופן ההכנה:
1. מוסיפים את מי קרח לבשר הטחון, מתבלים במלח ובפלפל, לשים בידיים ויוצרים קציצות גדולות.

2. צולים את הפטריות במחבת גדולה (יבשה ולוהטת). כשהפטריות מתחילות להיצרב מוסיפים מעט שמן זית.

3. מוסיפים את עלי תרד והשום, מערבבים וממשיכים לצלות עוד כ-2-3 דקות. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים את תכולת המחבת לקערה. מניחים בצד.

4. במקביל, מטגנים וצורבים את ההמבורגרים במחבת רחבה עם מעט שמן זית עד למידת העשייה הרצויה עליכם.

5. מוסיפים למחבת שבה נצלו הפטריות מעט שמן זית, ומטגנים את השאלוט ושורש סלרי עד להזהבה. יוצקים יין אדום ומבשלים את הרוטב על להבה גבוהה, עד שהוא מצטמצם ומסמיך. מתבלים במלח ובפלפל. מכבים את הלהבה ומוסיפים את החמאה למחבת.

6. מפזרים מתערובת הפטריות והתרד על ההמבורגרים, יוצקים סביב את רוטב היין ומגישים.

קרפצ'ו פטריות (צילום: בני בכר, תוצרת ישראל)
קרפצי'ו פטריות|צילום: בני בכר, תוצרת ישראל

קרפצ'יו פטריות צרובות ופטריותטריות

המצרכים:
10  פטריות שמפניון גדולות
20 פטריות פורטובלו קטנות
2 חבילות פטריות שימג'י
2 פטריות יער

 

לרוטב:
מיץ מלימון שלם
2 כפות שמן זית
2 גבעולי עירית, קצוצים  
פלפל צ'ילי טרי, קצוץ 

להגשה:
חופן אגוזי מלך, קלויים
חופן צנוברים, קלויים
50 גרם גבינת פקורינו, מגוררת

 אופן ההכנה:

1. פורסים את פטריות השמפניון לפרוסות דקות ומסדרים בצלחת הגשה.

2. פורסים את שאר סוגי הפטריות וצורבים במחבת חמה, עם מעט שמן זית.

3. מסדרים את הפטריות הצרובות על פטריות השמפניון הטריות.

4. מערבבים את מצרכי הרוטב ויוצקים על הפטריות הטריות והצרובות.

5. מפזרים אגוזים, צנוברים ופקורינו על הפטריות ומגישים.

לזניה פטריות (צילום: בני בכר, תוצרת ישראל)
לזנייה פטריות|צילום: בני בכר, תוצרת ישראל

לזנייה פטריות

המצרכים לבצק הפסטה:
1 ק"ג קמח (מומלץ להשתמש בקמח שמיועד לפסטה)
8 ביצים שלמות
מעט מלח

לרוטב הבשמל:
200 גרם חמאה
20 גרם קמח
ליטר חלב
מלח
מעט פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט

למלית:
1 ק"ג פטריות משלל סוגים שונים, חתוכות דק
מעט שמן זית
200 גרם פרמזן, מגוררת

אופן ההכנה:
1. מכינים את דפי הלזנייה: לשים את כל מצרכי הבצק לפסטה ביד או במיקסר עם וו לישה. מעבירים את הבצק לקערה, עוטפים אותה בניילון נצמד וממתינים כשעה.

2. מרדדים את הבצק לדפי פסטה דקים ואחידים בגודלם. מבשלים את הדפים במים רותחים כדקה ומצננים מיד במי קרח. מניחים את הדפים על מגבות בד (אחד מעל השני).

3. מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים את הקמח. כשהתערובת מתחילה לבעבע מוסיפים חלב וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת מסמיכה ומתקבלת רביכה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה, עוד כדקה, מתבלים במלח, פלפל לבן ומוסקט ומכבים את הלהבה.

4. צורבים את הפטריות במחבת חמה עם מעט שמן זית.

5. בונים את שכבות הלזנייה: מרפדים תבנית אפייה מלבנית בשכבה דקה של בשמל. מניחים דף לזניה, מפזרים פטריות וגבינה ומעט בשמל. מכינים מספר שכבות, ומסיימים בשכבת גבינה מגוררת. אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות.