פסטה עם כרובית אלמוג
המצרכים:
1 כרובית אלמוג (אפשר להשתמש בכרובית רגילה)
מעט שמן זית
3 שיני שום, פרוסות
מעט מלח
500 גרם ספגטי
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
פיסות של גבינה כחולה
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הכרובית השלמה, כולל גבעול ועלים, כ-5 דקות במים רותחים. מפרקים את הכרובית לפרחים (אפשר גם לקצוץ את העלים והגבעול ולהוסיף למנה).
2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את פרחי הכרובית למחבת וממשיכים בטיגון.
3. מבשלים ספגטי לפי הוראות היצרן. כשהספגטי מוכן, מסננים ומעבירים למחבת עם הכרובית. מערבבים בעדינות.
4. מטפטפים מעל מעט מן זית, מתבלים בפלפל גרוס וזורים את הגבינות על הפסטה החמה. מגישים מיד.
סלט ירקות צלויים
המצרכים:
מגוון ירקות כמו חסה מסוגים שונים, עולש, ברוקומיני וצנוניות מאורכות (כולל העלים), נקיים וחצויים לאורך
מעט שמן זית
חופן אגוזי מלך
קורט זרעי כוסברה
קורט זרעי כמון
מלח גס
100 גרם גבינת פקורינו
אופן ההכנה:
1. חוצים את הירקות לאורכם ומניחים על פלנצ'ה או על מחבת פסים משומנת במעט שמן זית. צולים את הירקות עד שהם מתרככים ומשחימים.
2. קולים אגוזים במחבת משומנת במעט שמן זית. לקראת סוף הקלייה מוסיפים את התבלינים.
3. פורסים רצועות דקות של גבינה בעזרת קולף ירקות.
4. מניחים את הירקות על מגש, מפזרים את האגוזים הקלויים והמתובלים ואת פרוסות הגבינה מעל. מגישים מיד.
קרמבל רוברב
המצרכים:
5-6 גבעולי רוברב, חתוכים לחתיכות גדולות
כחצי כוס סוכר (או יותר, לפי הטעם)
1 לימון סחוט
לבצק:
300 גרם קמח תופח
200 גרם סוכר
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
להגשה:
שמנת חמוצה
1. מבשלים רוברב, סוכר ולימון בסיר על להבה נמוכה עד שהרוברב מתחיל להגיר נוזלים, אך עדיין שומר על צורתו. כדאי לערבב מדי פעם.
2. מעבירים את הרוברב מהסיר לתבנית אפייה.
3. מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר וחמאה במערבל מזון בפולסים קצרים, על שמתקבל בצק פירורי. מפזרים את הפירורים על הרוברב המבושל שבתבנית, עד לכיסוי מלא ואחיד. מכניסים לתנור מחומם ל-170 מעלות, ואופים עד שהפירורים מזהיבים.
4. מגישים את המאפה עם מעט שמנת חמוצה בצד.
* אפשר להשתמש בפירות במקום ברוברב.