כבד קצוץ
המצרכים:
שומן אווז לטיגון (ניתן להשתמש בשומן כבש או בכל סוג שומן אחר)
1 ק"ג בצל, קלוף וקצוץ
1 ק"ג כבדי עוף, נקיים
4 ביצים קשות
מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עם שומן. מטגנים את הבצל עד שצבעו הופך לזהוב ומקורמל.
2. מוסיפים את הכבדים ומטגנים מעט.
3. לאחר שהכבדים והבצלים התקררו, טוחנים אותם במטחנת בשר יחד עם הביצים הקשות.
4. טועמים, מוסיפים מעט תיבול במידת הצורך ומגישים.
גפילטע פיש
המצרכים:
2 ק"ג פילה קרפיון
4 בצלים בינוניים
2 ביצים טריות
2 ביצים קשות
מצה שלמה, רטובה
60 גרם סוכר
פלפל לבן
מלח
לציר הדגים:
ראשי דג ואדרות
2 בצלים, קלופים
4 גזרים שלמים, קלופים
מעט מלח
מעט פלפל לבן
מעט סוכר
אופן ההכנה:
1. טוחנים את הדגים במטחנה יחד עם בצל אחד ומצה רטובה (וסחוטה). מעבירים את התערובת לקערת ערבוב.
2. מערבלים במעבד מזון את הבצל השני יחד עם הביצים הקשות ומוסיפים לתערובת הדג. מוסיפים את הביצים הטריות, הסוכר והתבלינים ומערבבים.
3. ממתינים כ-20 דקות ולאחר מכן יוצרים מהתערובת את קציצות הדג.
4. מכינים את הציר: מכניסים את ראשי הדגים, האדרות, הבצלים והגזרים לסיר רחב ושטוח. מתבלים בסוכר ותבלינים (המלצה שלנו: אל תתביישו להגזים בתיבול שכן הדגים והירקות יספגו את העודפים במהלך הבישול). מוסיפים מים עד מחצית גובה הסיר ומחממים כמעט עד לרתיחה.
5. מעט לפני שהציר רותח מחליקים פנימה את קציצות הדג שהוכנו מראש. מבשלים את הקציצות בציר ללא כיסוי כשעתיים (ניתן להוסיף לסיר מים במידת הצורך).
6. בתום הבישול מעבירים את הקציצות החמות לכלי הגשה מלבני גדול שיכול להכיל את כל הכמות. יוצקים את נוזל הבישול לכלי ההגשה כך שיכסה את הקציצות. פורסים לפרוסות את הגזרים שהתבשלו בציר, ומניחים פרוסת גזר על כל קציצה. מכסים את הכלי ומצננים במקרר למשך הלילה.
תבשיל קורקבנים
המצרכים:
1 ק"ג בצל קלוף וקצוץ
מעט שמן לטיגון
2 ק"ג קורקבני עוף
1 ליטר ציר עוף
2 עלי דפנה טריים או יבשים
מעט פפריקה מתוקה או רסק עגבניות
מצה
אופן ההכנה:
1. מטגנים בצל במעט שמן.
2. מוסיפים את הקורקבנים עם התבלינים, את ציר העוף ועלי הדפנה. מבשלים כרבע שעה.
3. בתום הבישול, מסדרים כמה כפות מן התבשיל על מצה ומגישים. לאחר פסח מומלץ להגיש את התבשיל על פרוסת לחם או חלה קלויה (ברוסקטה).
**המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי השפים**