צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
אגסים ביין
אתם יודעים, מבחינתנו יש מתכונים שתמיד שווה להחזיר לאופנה, בטח אם מי שאחראית להם היא ש-לי ליפא: אגסים עסיסיים ושלמים מבושלים ביין אדום שהופכים לפינוק מושלם בסוף כל ארוחה
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 08/11/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
6 אגסים גדולים ומוצקים (עם הגבעול), קלופים
2 כוסות (480 מ"ל) יין אדום יבש
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
1 כוס (240 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
סרט מקליפת תפוז אחד
1 מקל קינמון גדול, שבור ל-3 חלקים
3 מסמרי ציפורן
אופן ההכנה:
1 מבשלים בסיר בינוני מעל להבה בינונית יין אדום, מיץ תפוזים, מים, סוכר, קליפת תפוז, מקל קינמון וציפורן תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.
2 משכיבים את האגסים בתוך הנוזל ומביאים שוב לרתיחה.
3 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20-15 דקות עד שהאגסים רכים אך עדיין יציבים. מצננים היטב. שומרים את האגסים בתוך הנוזל במקרר עד 4 ימים.