אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

אגסים ביין

אתם יודעים, מבחינתנו יש מתכונים שתמיד שווה להחזיר לאופנה, בטח אם מי שאחראית להם היא ש-לי ליפא: אגסים עסיסיים ושלמים מבושלים ביין אדום שהופכים לפינוק מושלם בסוף כל ארוחה

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 08/11/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 אגסים גדולים ומוצקים (עם הגבעול), קלופים

2 כוסות (480 מ"ל) יין אדום יבש

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כוס (240 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר

סרט מקליפת תפוז אחד

1 מקל קינמון גדול, שבור ל-3 חלקים

3 מסמרי ציפורן

אופן ההכנה:

1 מבשלים בסיר בינוני מעל להבה בינונית יין אדום, מיץ תפוזים, מים, סוכר, קליפת תפוז, מקל קינמון וציפורן תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.

2 משכיבים את האגסים בתוך הנוזל ומביאים שוב לרתיחה.

3 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20-15 דקות עד שהאגסים רכים אך עדיין יציבים. מצננים היטב. שומרים את האגסים בתוך הנוזל במקרר עד 4 ימים.