אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

קראנץ שוקולד וקוקוס עם ריקוטה

לכבוד שבועות, שי-לי ליפא אופה את השילוש הקדוש: שילוב מושלם של שוקולד מריר מעולה, גבינת ריקוטה נימוחה וקוקוס, עטופים בבצק שמרים שמכינים בקלילות. תאמינו לנו, זה הריח השאתם רוצים בבית כל יום, כל השנה

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 22/11/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

25 גרם שמרים, מפוררים

חצי כוס סוכר

שני שליש כוס חלב, חמים

חצי ק"ג קמח רגיל

2 ביצים

חצי כפית מלח

100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

למילוי

200 גרם שוקולד מריר (70 אחוז מוצקי קקאו), בקוביות

חצי כוס סוכר

1 קופסה (250 גרם) ריקוטה 5%

50 גרם קוקוס, טחון

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: ממיסים שמרים וסוכר בחלב בקערת מיקסר עם וו לישה. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.

2 מוסיפים את שאר המצרכים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. עוטפים את שולי הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3 מכינים את המלית: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים סוכר, ריקוטה וקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

4 מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי כחצי ס"מ. מורחים מחצית מהמלית על כל עלה ומגלגלים לרולדה. חוצים כל רולדה לאורכה כך שמתקבלות 2 רצועות ארוכות. מניחים את שתי הרצועות אחת על השנייה בצורת איקס וקולעים לצמה. מעבירים את המאפים הקלועים לתבניות אינגליש קייק משומנות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות.

שי-לי, ניילון נצמד (צילום: צילום מסך, מתכון לחיסכון)
שי-לי, ניילון נצמד|צילום: צילום מסך, מתכון לחיסכון

5 אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-35 דקות, עד שהעוגות זהובות מאוד.