קראנץ שוקולד וקוקוס עם ריקוטה
לכבוד שבועות, שי-לי ליפא אופה את השילוש הקדוש: שילוב מושלם של שוקולד מריר מעולה, גבינת ריקוטה נימוחה וקוקוס, עטופים בבצק שמרים שמכינים בקלילות. תאמינו לנו, זה הריח השאתם רוצים בבית כל יום, כל השנה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק
25 גרם שמרים, מפוררים
חצי כוס סוכר
שני שליש כוס חלב, חמים
חצי ק"ג קמח רגיל
2 ביצים
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
למילוי
200 גרם שוקולד מריר (70 אחוז מוצקי קקאו), בקוביות
חצי כוס סוכר
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה 5%
50 גרם קוקוס, טחון
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: ממיסים שמרים וסוכר בחלב בקערת מיקסר עם וו לישה. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
2 מוסיפים את שאר המצרכים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. עוטפים את שולי הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3 מכינים את המלית: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים סוכר, ריקוטה וקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
4 מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי כחצי ס"מ. מורחים מחצית מהמלית על כל עלה ומגלגלים לרולדה. חוצים כל רולדה לאורכה כך שמתקבלות 2 רצועות ארוכות. מניחים את שתי הרצועות אחת על השנייה בצורת איקס וקולעים לצמה. מעבירים את המאפים הקלועים לתבניות אינגליש קייק משומנות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות.
5 אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-35 דקות, עד שהעוגות זהובות מאוד.