אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

תבשיל בשר וערמונים

תבשיל בשר רך ומלא טעם ברוטב ערמונים ויין אדום, מושלם לחורף ולסתיו. ההכנה פשוטה מאין כמוה - הבעיה היחידה היא לחכות שיהיה מוכן

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 27/09/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 241 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 ק"ג בשר בקר טרי (שריר או כתף), חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ

מלח

פלפל שחור גרוס

רבע כוס שמן זית

לרוטב:

2 כוסות יין אדום יבש

2 כוסות מים מינרליים או מסוננים

1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

8 שיני שום, קצוצות גס

1 כף סוכר

מלח

פלפל שחור גרוס

1 שקית (100 גרם) ערמונים מקולפים קלויים

אופן ההכנה:

1 מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2 מתבלים את הבשר במלח ופלפל.

3 מחממים סיר רחב על להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ואת הבשר ומטגנים 4-3 דקות מכל צד עד שהוא משחים יפה. מוציאים את הבשר לצלחת.

4 יוצקים יין לסיר, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ כדי להוציא את שאריות הבשר אל היין. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהיין מצטמצם לחצי מהכמות.

5 מוסיפים מים, רסק עגבניות, שום, סוכר ואת הבשר המטוגן עם הנוזלים שניגרו ממנו. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך.

6 מוסיפים ערמונים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-30 דקות עד שהבשר רך מאוד. טועמים ומתקנים תיבול.