תבשיל בשר וערמונים
תבשיל בשר רך ומלא טעם ברוטב ערמונים ויין אדום, מושלם לחורף ולסתיו. ההכנה פשוטה מאין כמוה - הבעיה היחידה היא לחכות שיהיה מוכן
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1 ק"ג בשר בקר טרי (שריר או כתף), חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
מלח
פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
לרוטב:
2 כוסות יין אדום יבש
2 כוסות מים מינרליים או מסוננים
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
8 שיני שום, קצוצות גס
1 כף סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
1 שקית (100 גרם) ערמונים מקולפים קלויים
אופן ההכנה:
1 מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
2 מתבלים את הבשר במלח ופלפל.
3 מחממים סיר רחב על להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ואת הבשר ומטגנים 4-3 דקות מכל צד עד שהוא משחים יפה. מוציאים את הבשר לצלחת.
4 יוצקים יין לסיר, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ כדי להוציא את שאריות הבשר אל היין. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהיין מצטמצם לחצי מהכמות.
5 מוסיפים מים, רסק עגבניות, שום, סוכר ואת הבשר המטוגן עם הנוזלים שניגרו ממנו. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך.
6 מוסיפים ערמונים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-30 דקות עד שהבשר רך מאוד. טועמים ומתקנים תיבול.