צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
ספגטי בולונז עם מרכיב סודי
רוצים לשמוע טיפ שיעזור לכם להפוך כל רוטב בולונז לאקסטרה טעים? הנה זה בא: פשוט תוסיפו מיץ חמוציות לרוטב. כן כן, מה שאתם שומעים
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 13/09/17
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 חבילה (500 גרם) ספגטי
לבולונז:
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
חצי ק"ג בשר בקר טרי טחון
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ חמוציות
1 כפית שטוחה סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.
2 מוסיפים בשר טחון ומטגנים תוך כדי בחישה ופירור הבשר כ-5 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו.
3 מוסיפים עגבניות מרוסקות, מיץ חמוציות וסוכר, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם 30-20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים ומתקנים תיבול.
5 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומגישים עם רוטב הבולונז.