אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלט ניסואז

שי-לי ליפא מלמדת איך להכין בבית סלט ניסואז, ממש כמו במסעדה. כמה שלבים פשוטים ויש לכם סלט שהוא ארוחה מלאה וצבעונית

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 12/09/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 165 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 תפוחי אדמה גדולים או 8 קטנים

1 כפית גדושה מלח

3 ביצים

200 גרם שעועית ירוקה טרייה

1 קופסה טונה משומרת

4-3 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ

12 זיתי קלמטה מגולענים

6 פילטים של אנשובי

1 כף צלפים

לרוטב:

שליש כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון

2 כפות חומץ בן יין לבן

1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק

1 כפית גדושה דבש

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה: מניחים את תפוחי האדמה בסיר, ממלאים במים עד גובה של 3 ס"מ מעליהם, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים אך עדיין מוצקים. מסננים היטב ומצננים.

2 בינתיים מבשלים את הביצים: מכניסים את הביצים בזהירות לסיר מים רותחים ומבשלים 7 דקות עד שהן מבושלות אבל החלמון עדיין רך. שוטפים במים קרים, קולפים וחותכים לרבעים.

מתכונים לראש השנה

3 חולטים את השעועית: מביאים מים לרתיחה בסיר גדול וחולטים את השעועית 4-3 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ושמירה על הצבע הירוק. מסננים.

4 מרכיבים את הסלט: חוצים את תפוחי האדמה ומסדרים בצלחת הגשה. מוסיפים עגבניות, זיתים, אנשובי, שעועית, ביצים, טונה וצלפים בצלחת.

5 מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים מיד.