סלט ניסואז
שי-לי ליפא מלמדת איך להכין בבית סלט ניסואז, ממש כמו במסעדה. כמה שלבים פשוטים ויש לכם סלט שהוא ארוחה מלאה וצבעונית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 תפוחי אדמה גדולים או 8 קטנים
1 כפית גדושה מלח
3 ביצים
200 גרם שעועית ירוקה טרייה
1 קופסה טונה משומרת
4-3 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
12 זיתי קלמטה מגולענים
6 פילטים של אנשובי
1 כף צלפים
לרוטב:
שליש כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ בן יין לבן
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
1 כפית גדושה דבש
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה: מניחים את תפוחי האדמה בסיר, ממלאים במים עד גובה של 3 ס"מ מעליהם, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים אך עדיין מוצקים. מסננים היטב ומצננים.
2 בינתיים מבשלים את הביצים: מכניסים את הביצים בזהירות לסיר מים רותחים ומבשלים 7 דקות עד שהן מבושלות אבל החלמון עדיין רך. שוטפים במים קרים, קולפים וחותכים לרבעים.
3 חולטים את השעועית: מביאים מים לרתיחה בסיר גדול וחולטים את השעועית 4-3 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ושמירה על הצבע הירוק. מסננים.
4 מרכיבים את הסלט: חוצים את תפוחי האדמה ומסדרים בצלחת הגשה. מוסיפים עגבניות, זיתים, אנשובי, שעועית, ביצים, טונה וצלפים בצלחת.
5 מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים מיד.