אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פילאף אורז עם גזר, בצל ועשבי תיבול

נמאס לכם מסתם אורז? שי-לי ליפא מכינה מנת אורז שהיא התוספת המושלמת לכל ארוחה, עם גזר, המון בצל מטוגן וירוקים

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 18/10/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 174 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

רבע כוס שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 גזרים בינוניים, מגוררים גס

2 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן היטב

1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע) קצוצים דק

חצי כוס צנוברים קלויים

3 וחצי כוסות מים מינרליים או מסוננים, רותחים

1 כפית שטוחה קינמון טחון

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל וגזר ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והגזר מתחילים להתרכך.

2 מוסיפים אורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד שהאורז חם ומצופה שמן.

3 מוסיפים עשבי תיבול, צנוברים ומים רותחים, מתבלים בקינמון, במלח ובפלפל השחור, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4 מכסים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.

5 מכבים את האש, מערבבים את האורז ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.