בניצה
מאפה בלקני של גבינות ועלי פילו, שיצריך מכם כלום השקעה ויסגור ארוחת ערב שכולם יעופו עליה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בגודל 20*30 ס"מ ודפנות בגובה 5 ס"מ:
1 חבילה (500 גרם) עלי פילו, מופשרים לילה במקרר (או עלי יופקה, אם יש)
למלית:
3 ביצים
שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) חלב
חצי קופסה (120 גרם) גבינה בולגרית 16%, מפוררת גס
200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת גס
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג' 3%
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
חצי כוס (120 מ"ל) חלב
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את המלית: טורפים ביצים וחלב בקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
3 מרכיבים את המאפה ואופים: מקמטים 5 עלי פילו או יופקה ומסדרים בתבנית, כך שכל תחתית התבנית מכוסה. יוצקים מעליהם מחצית מן המלית.
4 חוזרים על הפעולה עם 5 עלים מקומטים נוספים ושאר המלית.
5 מכסים את המאפה ב-2 עלי פילו לא מקומטים ודוחסים את שולי הבצק לתוך התבנית.
6 יוצקים חלב ומפזרים קוביות חמאה באופן שווה.
7 אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהמאפה זהוב.