אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

בניצה

מאפה בלקני של גבינות ועלי פילו, שיצריך מכם כלום השקעה ויסגור ארוחת ערב שכולם יעופו עליה

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 04/09/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 229 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בגודל 20*30 ס"מ ודפנות בגובה 5 ס"מ:

1 חבילה (500 גרם) עלי פילו, מופשרים לילה במקרר (או עלי יופקה, אם יש)

למלית:

3 ביצים

שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) חלב

חצי קופסה (120 גרם) גבינה בולגרית 16%, מפוררת גס

200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת גס

1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג' 3%

מלח

פלפל שחור גרוס

לציפוי:

חצי כוס (120 מ"ל) חלב

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכינים את המלית: טורפים ביצים וחלב בקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

3 מרכיבים את המאפה ואופים: מקמטים 5 עלי פילו או יופקה ומסדרים בתבנית, כך שכל תחתית התבנית מכוסה. יוצקים מעליהם מחצית מן המלית.

4 חוזרים על הפעולה עם 5 עלים מקומטים נוספים ושאר המלית.

5 מכסים את המאפה ב-2 עלי פילו לא מקומטים ודוחסים את שולי הבצק לתוך התבנית.

6 יוצקים חלב ומפזרים קוביות חמאה באופן שווה.

7 אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהמאפה זהוב.