אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלמון ברכז רימונים, שום וג'ינג'ר

מתכון של שי-לי ליפא לסלמון בתנור שמכינים ב-5 דקות, עם רוטב פשוט של שלושה מרכיבים בסך הכל. איך תדעו מתי להוציא אותו מהתנור? יש תשובה גם לזה

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 31/10/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

קילו וחצי פילה סלמון טרי, עם העור

מלח גס

פלפל שחור גרוס

לרוטב:

שליש כוס רכז רימונים

3 שיני שום, קצוצות דק

3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3 מניחים את הדג בתבנית כשהעור כלפי מטה.

4 מערבבים בקערית את חומרי הרוטב. מושחים את הדג בתערובת ומתבלים במלח ובפלפל.

5 אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שהסלמון זהוב ומוכן. נזהרים לא לייבש.

>> הנה עוד מתכון מצוין לסלמון בתנור

טיפ: איך יודעים שהסלמון מוכן? פורסים חתיכה קטנה מהדג ובודקים אם הוא בצבע ורוד אטום. אם במרכז הוא עדיין ורוד שקוף, מחזירים לעוד כ-5 דקות אפייה, אך נמנעים מאפיית יתר כדי שהדג לא יתייבש.