צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
סלמון ברכז רימונים, שום וג'ינג'ר
מתכון של שי-לי ליפא לסלמון בתנור שמכינים ב-5 דקות, עם רוטב פשוט של שלושה מרכיבים בסך הכל. איך תדעו מתי להוציא אותו מהתנור? יש תשובה גם לזה
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 31/10/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
קילו וחצי פילה סלמון טרי, עם העור
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
שליש כוס רכז רימונים
3 שיני שום, קצוצות דק
3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3 מניחים את הדג בתבנית כשהעור כלפי מטה.
4 מערבבים בקערית את חומרי הרוטב. מושחים את הדג בתערובת ומתבלים במלח ובפלפל.
5 אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שהסלמון זהוב ומוכן. נזהרים לא לייבש.
>> הנה עוד מתכון מצוין לסלמון בתנור
טיפ: איך יודעים שהסלמון מוכן? פורסים חתיכה קטנה מהדג ובודקים אם הוא בצבע ורוד אטום. אם במרכז הוא עדיין ורוד שקוף, מחזירים לעוד כ-5 דקות אפייה, אך נמנעים מאפיית יתר כדי שהדג לא יתייבש.