אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלט תפוחי אדמה ועדשים

נמאס לכם מסלט תפוחי האדמה הרגיל? הנה מתכון קל ומצוין (בכל זאת, שי-לי ליפא), עם חיזוק של עדשים שחורות שמוסיפות ים של בריאות

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 07/11/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 כוס עדשים שחורות

1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים

1 כף מלח

3 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות בגודל חצי ס"מ

1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק

חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה

לרוטב:

רבע כוס שמן זית

2 כפות חומץ בן יין אדום

2 כפות מיץ לימון

1 כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגירים

1 כפית דבש

2 שיני שום, כתושות

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים: מניחים עדשים בסיר, מכסים בשפע מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 25-20 דקות עד שהעדשים רכות אך עדיין מוצקות. מסננים היטב.

2. מבשלים את תפוחי האדמה: מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס"מ מעליהם, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה.

3 מבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים אך עדיין מוצקים. מסננים היטב.

4 מכינים את הרוטב ומרכיבים את הסלט: מערבבים בקערה גדולה את חומרי הרוטב. חוצים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה.

5 מוסיפים את העדשים המבושלות, המלפפונים החמוצים, הבצל והפטרוזיליה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.