סלט תפוחי אדמה ועדשים
נמאס לכם מסלט תפוחי האדמה הרגיל? הנה מתכון קל ומצוין (בכל זאת, שי-לי ליפא), עם חיזוק של עדשים שחורות שמוסיפות ים של בריאות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
1 כוס עדשים שחורות
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
1 כף מלח
3 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות בגודל חצי ס"מ
1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות מיץ לימון
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגירים
1 כפית דבש
2 שיני שום, כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העדשים: מניחים עדשים בסיר, מכסים בשפע מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 25-20 דקות עד שהעדשים רכות אך עדיין מוצקות. מסננים היטב.
2. מבשלים את תפוחי האדמה: מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס"מ מעליהם, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה.
3 מבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים אך עדיין מוצקים. מסננים היטב.
4 מכינים את הרוטב ומרכיבים את הסלט: מערבבים בקערה גדולה את חומרי הרוטב. חוצים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה.
5 מוסיפים את העדשים המבושלות, המלפפונים החמוצים, הבצל והפטרוזיליה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.