צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
פיצה מפטריות פורטובלו
מפנטזים על פיצה ללא בצק וללא גלוטן? לשי-לי ליפא יש פטנט: מכינים אותה מפטריות פורטובלו
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 12/11/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לרוטב
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
2 כפות שמן זית
1 שן שום, כתושה
חצי כפית סוכר
חצי כפית אורגנו מיובש
מעט מלח
מעט פלפל שחור, גרוס
לבסיס
8 פטריות פורטובלו גדולות ויפות, ללא רגל
לציפוי
1 שקית (300 גרם) מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב.
3 מסדרים את הפטריות בתבנית, כשחלקן הקעור כלפי מעלה. יוצקים כ-2 כפות רוטב לתוך כל פטרייה ומפזרים מוצרלה מעל. אופים בתנור החם כ-20-15 דקות עד שהגבינה זהובה.
* אפשרות נוספת: לאפות את הפטריות כ-10 דקות לפני שמוסיפים את הרוטב, כדי לקבל פטריות רכות יותר.