אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פיצה מפטריות פורטובלו

מפנטזים על פיצה ללא בצק וללא גלוטן? לשי-לי ליפא יש פטנט: מכינים אותה מפטריות פורטובלו

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 12/11/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב

1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

2 כפות שמן זית

1 שן שום, כתושה

חצי כפית סוכר

חצי כפית אורגנו מיובש

מעט מלח

מעט פלפל שחור, גרוס

לבסיס

8 פטריות פורטובלו גדולות ויפות, ללא רגל

לציפוי

1 שקית (300 גרם) מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

שי-לי, נייר אפייה (צילום: צילום מסך, מתכון לחיסכון)
שי-לי, נייר אפייה|צילום: צילום מסך, מתכון לחיסכון

2 מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב.

3 מסדרים את הפטריות בתבנית, כשחלקן הקעור כלפי מעלה. יוצקים כ-2 כפות רוטב לתוך כל פטרייה ומפזרים מוצרלה מעל. אופים בתנור החם כ-20-15 דקות עד שהגבינה זהובה.

* אפשרות נוספת: לאפות את הפטריות כ-10 דקות לפני שמוסיפים את הרוטב, כדי לקבל פטריות רכות יותר.