אוכל

חמוצים מהירים

פורסים מלפפונים, גזרים וסלרי, מכינים משרה - ואחרי 3 שעות יש לכם צנצנת חמוצים לתפארת

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 26/06/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות מים

1 כוס חומץ טבעי 5%

חצי כוס סוכר

1 כף מלח

לירקות

2 גזרים בינוניים, חתוכים לעיגולים בעובי חצי ס"מ

2 מלפפונים בינוניים, חתוכים לעיגולים בעובי חצי ס"מ

2 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות בעובי חצי ס"מ

אופן ההכנה:

1 יוצקים מים וחומץ לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. מחממים על להבה בינונית עד שהסוכר והמלח נמסים. מביאים לרתיחה ומכבים את הלהבה.

2 מסדרים את הירקות החתוכים בצנצנת. יוצקים את תערובת החומץ הרותחת על הירקות עד לכיסוי מושלם. סוגרים היטב וממתינים 3 שעות.

*החמוצים יישמרו במקרר כחודש.