פסוליה - תבשיל בשר ושעועית
מתכננים להישאר בבית בשעות הקרובות? בואו תנצלו את הזמן שלכם למשהו טוב, אבל באמת: סיר מנחם של תבשיל בשר רך ושעועית ירוקה, שמצריך כמה דקות עבודה וכמה שעות של בישול. רק אל תשכחו להכין אורז לבן, שיהיה ליד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1 ק"ג בשר בקר טרי (שריר או כתף), חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
מלח
פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ גס
1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
2 כוסות מים מינרליים או מסוננים
1 כפית סוכר
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
600 גרם שעועית ירוקה טרייה, ללא העוקץ
אופן ההכנה:
1 מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
2 מתבלים את הבשר במלח ופלפל.
3 מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ואת הבשר ומטגנים כ-4-3 דקות מכל צד עד שהבשר שחום. מוציאים את הבשר לצלחת.
4 מכינים את הרוטב: מוסיפים בצל לסיר ומטגנים כ-5 דקות תוך בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב.
5 מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים.
6 מבשלים את הבשר והשעועית ברוטב: מחזירים לסיר את הבשר המטוגן והנוזלים שניגרו ממנו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעתיים.
7 מוסיפים שעועית ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-50-40 דקות עד שהבשר רך מאוד.
8 טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם אורז.