אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פסוליה - תבשיל בשר ושעועית

מתכננים להישאר בבית בשעות הקרובות? בואו תנצלו את הזמן שלכם למשהו טוב, אבל באמת: סיר מנחם של תבשיל בשר רך ושעועית ירוקה, שמצריך כמה דקות עבודה וכמה שעות של בישול. רק אל תשכחו להכין אורז לבן, שיהיה ליד

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 15/10/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 ק"ג בשר בקר טרי (שריר או כתף), חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ

מלח

פלפל שחור גרוס

רבע כוס שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ גס

1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

2 כוסות מים מינרליים או מסוננים

1 כפית סוכר

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

600 גרם שעועית ירוקה טרייה, ללא העוקץ

אופן ההכנה:

1 מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2 מתבלים את הבשר במלח ופלפל.

3 מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ואת הבשר ומטגנים כ-4-3 דקות מכל צד עד שהבשר שחום. מוציאים את הבשר לצלחת.

>> כל המתכונים לסוכות

4 מכינים את הרוטב: מוסיפים בצל לסיר ומטגנים כ-5 דקות תוך בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב.

5 מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים.

6 מבשלים את הבשר והשעועית ברוטב: מחזירים לסיר את הבשר המטוגן והנוזלים שניגרו ממנו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעתיים.

7 מוסיפים שעועית ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-50-40 דקות עד שהבשר רך מאוד.

8 טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם אורז.