עוגת כרוב במילוי אורז ובשר
אוהבים כרוב ממולא אבל נשבר לכם מלעמוד ולגלגל? לשי-לי ליפא יש פתרון נהדר: מתכון לעוגת כרוב במילוי עשיר של אורז ובשר בתיבול מיוחד ומקפיץ
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
15 עלי כרוב גדולים, חלוטים במים רותחים כ-4 דקות ומסוננים
למלית
רבע כוס שמן זית, לטיגון
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
קליפה מגוררת דק מלימון שלם
2 כוסות אורז בסמטי
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי ק"ג בשר בקר טחון טרי
לבישול
1 ליטר מים
2 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מכינים את המלית: מטגנים את בצל בשמן זית כ-5 דקות במחבת גדולה. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים.
2 מוסיפים את האורז למחבת ומתבלים במלח ובפלפל.
3 מוסיפים את הבשר לתערובת האורז, מפוררים אותו באמצעות כף גדולה וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה עד שהבשר משנה את צבעו.
4 מרפדים סיר בעלי הכרוב החלוטים, כך שהעלים גולשים מעבר לשולי הסיר. יוצקים את המלית לסיר, משטחים ומניחים 2 עלי כרוב נוספים כך שיכסו את המלית היטב.
5 יוצקים מים, מיץ לימון ושמן זית, כך שיכסו את פני עוגת הכרוב. מתבלים במלח ובפלפל. מניחים צלחת שקוטרה קטן מקוטרו של הסיר, כדי שתהווה מעין משקולת ותמנע את היפרדות עלי הכרוב.
6 מרתיחים את התבשיל על להבה גבוהה. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה.
7 מכבים את הלהבה, מניחים לתבשיל להצטנן כרבע שעה, והופכים את עוגת הכרוב על צלחת הגשה.