אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

מלבי חלב קוקוס עם ריבת תותים ומי ורדים

הקינוח המסורתי והאהוב בגרסת פרווה שלא מתפשרת על הטעם. ואם זה לא מספיק, השדרוג של ריבת התותים במקום סתם סירופ הופך את המלבי הזה לקינוח שאתם חייבים לנסות

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 31/10/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 182 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

2 כפות (25 גרם) קורנפלור

שליש כוס (80 מ"ל) מים

1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס (לא קרם קוקוס)

שליש כוס (70 גרם) סוכר

1 כף מי ורדים (לא תמצית)

לתותים:

חצי סלסילה (250 גרם) תותים, חתוכים לרבעים

שליש כוס (70 גרם) סוכר

חצי כפית מי ורדים (לא תמצית)

אופן ההכנה:

1 מכינים את המלבי: מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים עד שהקורנפלור נמס.

2 יוצקים לסיר בינוני את חלב הקוקוס, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מבשלים על להבה נמוכה-בינונית, תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.

3 מוסיפים את הקורנפלור המומס במים ומבשלים, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה (שימו לב כי זה קורה מהר). מסירים מהאש, מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים.

4 יוצקים את תערובת המלבי לכוסות או לכלים אישיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות. שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים.

5 מכינים את ריבת התותים: מניחים בסיר קטן את התותים והסוכר. מבשלים על להבה נמוכה-בינונית, תוך כדי בחישה, עד הסוכר נמס.

6 מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט והתותים רכים אך עדיין שומרים על צורתם. מסירים מהלהבה, מוסיפים מי ורדים ומערבבים. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.

7 מגישים: מניחים כף גדושה של ריבת תותים על כל מלבי ומפזרים מעט פיסטוקים.