סלט קיסר של שי-לי ליפא
חסה פריכה, קרוטונים שמתפוצצים בפה וחזה עוף. כל היופי הזה טובל ברוטב מעודן, ואתם הרווחתם סלט שווה להשיבע לו אמונים עד סוף הקיץ. שי-לי ליפא עם גרסה קלילה לסלט קיסר שפשוט להכין ועוד יותר פשוט לאכול
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לבסיס:
2 ראשי חסה ערבית, שטופים ומיובשים היטב
לעוף והמשרה:
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
1 כפית סירופ מייפל או דבש
מלח
פלפל שחור, גרוס
2 נתחי חזה עוף (פרוסים לשניצל)
מעט שמן זית, לטיגון
לקרוטונים:
1 ג'בטה, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 כפות שמן זית
לרוטב:
1 חלמון ביצה
1 שן שום גדולה, כתושה
4 רצועות אנשובי
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בן יין לבן
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון (ללא גרגרים)
חצי כפית מלח
שליש כוס שמן זית
שליש כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 חוצים את ראשי החסה לשניים (לאורכם) ומסדרים בקערת הגשה.
2 . מערבבים בקערה את שמן הזית, הלימון והמייפל, ומתבלים במלח ובפלפל. משרים את נתחי העוף בקערה כ-15 דקות.
3 מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים את קוביות הג'בטה ושמן הזית בקערה. מסדרים את הקוביות בתבנית בשכבה אחת. אופים בתנור כ-10-8 דקות עד להזהבה. מצננים היטב.
4 מכינים את הרוטב: מערבלים במעבד מזון את החלמון, השום, האנשובי, מיץ הלימון, החומץ, החרדל והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שני סוגי השמנים בזילוף איטי תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם סמיך.
5 מכינים את העוף: מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. מטגנים את העוף כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לקרש חיתוך ופורסים לרצועות.
6 מרכיבים את הסלט: מניחים רצועות של עוף על החסה, יוצקים רוטב ומפזרים מעל קרוטונים.