דגים צלויים עם ירקות ואוזו
יאסו! שי-לי ליפא במתכון קל ומהיר לדגי לברק או פארידה, צלויים על מצע של עגבניות, תפוחי אדמה, שומר וזיתי קלמטה וטובלים באוזו. מנה קלילה, קיצית, יוונית וטעימה אש
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 דגים (לברק או פארידה) קטנים (כ-600 גרם לדג)
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
למצע הירקות
4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 שומר בינוני, חצוי ופרוס בעובי חצי ס"מ
1 בצל בינוני, קצוץ דק
16 זיתי קלמטה, מגולענים
רבע כוס אוזו (או עראק)
3 כפות שמן זית
1 כפית גדושה אורגנו יבש
1 כפית שטוחה סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה
רבע כוס פטרוזיליה, קצוצה גס
פלחי לימון
אופן ההכנה:
1 מוציאים את הדגים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2 מערבבים את חומרי המצע בתבנית אפייה מלבנית בגודל 25X35 ס"מ.
3 חורצים פסים בעומק כחצי ס"מ בכל אחד מהדגים ומניחים על מצע הירקות שבתבנית. זולפים על הדגים שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ובפלפל.
4 אופים בתנור החם 30-25 דקות, עד שהדגים מוכנים ובשרם נפרד בקלות מהאִדרות.
5 מפזרים על הדגים פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פלחי הלימון.