אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

דגים צלויים עם ירקות ואוזו

יאסו! שי-לי ליפא במתכון קל ומהיר לדגי לברק או פארידה, צלויים על מצע של עגבניות, תפוחי אדמה, שומר וזיתי קלמטה וטובלים באוזו. מנה קלילה, קיצית, יוונית וטעימה אש

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 10/07/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 דגים (לברק או פארידה) קטנים (כ-600 גרם לדג)

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

למצע הירקות

4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ

4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

1 שומר בינוני, חצוי ופרוס בעובי חצי ס"מ

1 בצל בינוני, קצוץ דק

16 זיתי קלמטה, מגולענים

רבע כוס אוזו (או עראק)

3 כפות שמן זית

1 כפית גדושה אורגנו יבש

1 כפית שטוחה סוכר

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה

רבע כוס פטרוזיליה, קצוצה גס

פלחי לימון

אופן ההכנה:

1 מוציאים את הדגים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2 מערבבים את חומרי המצע בתבנית אפייה מלבנית בגודל 25X35 ס"מ.

3 חורצים פסים בעומק כחצי ס"מ בכל אחד מהדגים ומניחים על מצע הירקות שבתבנית. זולפים על הדגים שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ובפלפל.

4 אופים בתנור החם 30-25 דקות, עד שהדגים מוכנים ובשרם נפרד בקלות מהאִדרות.

5 מפזרים על הדגים פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פלחי הלימון.