אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלט יווני עם קייל

כל הכיף של סלט יווני, עם אקסטרה בריאות - איך אפשר להגיד לזה לא? בקיצור אנחנו כבר במטבח, קוצצים ירקות

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 22/08/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לקרוטונים:

2 פיתות

2 כפות שמן זית

תבלין זעתר

לבצל הכבוש:

1 בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס בעובי חצי ס"מ

4 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בן יין אדום

1 כפית שטוחה מלח

לסלט:

300 גרם קייל

30 עגבניות שרי, חצויות

3 מלפפונים, חתוכים לקוביות בגודל חצי ס"מ

שליש כוס זיתי קלמטה מגולענים

1 קופסה גבינה בולגרית, פרוסה לריבועים בעובי 1 ס"מ

להגשה:

1 כף שמן זית

אורגנו מיובש

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקרוטונים: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 חוצים כל פיתה לשני דיסקים. מזלפים מעל שמן זית וזורים זעתר.

3 חותכים כל דיסק לחצי עיגול, כל חצי לשני רבעים וכל רבע לשני משולשים - סך הכל 8 משולשים לדיסק. מניחים בתבנית.

4 אופים 6-8 דקות, עד שהקרוטונים זהובים.

5 מכינים את הבצל הכבוש: מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים. משהים כ-20 דקות לריכוך הבצל.

6 מכינים את הסלט: חותכים את הקייל לרצועות בעובי 1 ס"מ ומעבירים לקערה הגדולה עם הבצל הכבוש. מערבבים היטב ומשהים כ-5 דקות.

7 מוסיפים עגבניות, מלפפונים וזיתי קלמטה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

8 מפזרים על הסלט את הקרוטונים, מניחים מעל את פרוסות הגבינה, מזלפים על הגבינה כף שמן זית ומפזרים מעט אורגנו מיובש.