צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
מאפינס בטטה, גבינה וצ'ילי נימוחים
5 דקות עבודה והמאפינס המשגעים האלה נכנסים לתנור. וכשהם יוצאים ממנו הם נימוחים בפנים, קראנצ'יים בחוץ ובאופן כללי ממש דורשים שתיתנו בהם ביס גדול
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 03/07/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
5 ביצים גדולות
1 כוס יוגורט עזים
2 כפות שמן זית
50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
2 בטטות בינוניות (400 גרם), מגוררות גס
4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ גס
כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי
2 כפות גרעיני חמניות
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות שומשום או פרג
אופן ההכנה:
1 טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים יוגורט, שמן זית, גבינה, בטטות, בצל ירוק ופלפל צ'ילי ומערבבים.
2 מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה נוספת.
3 יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב, עד שהתערובת אחידה.
4 משמנים תבנית שקעים ומחממים את התנור ל-180 מעלות. יוצקים את התערובת לשקעים (ממלאים כל שקע עד שלושה רבעים מגובהו). מפזרים מעל גרעיני חמניות ודלעת ושומשום או פרג.
5 אופים כ-25 דקות עד שהמאפינס זהובים.