אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

מאפינס בטטה, גבינה וצ'ילי נימוחים

5 דקות עבודה והמאפינס המשגעים האלה נכנסים לתנור. וכשהם יוצאים ממנו הם נימוחים בפנים, קראנצ'יים בחוץ ובאופן כללי ממש דורשים שתיתנו בהם ביס גדול

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 03/07/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 ביצים גדולות

1 כוס יוגורט עזים

2 כפות שמן זית

50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

2 בטטות בינוניות (400 גרם), מגוררות גס

4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ גס

כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל

1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה

מלח

פלפל שחור גרוס

לציפוי

2 כפות גרעיני חמניות

2 כפות גרעיני דלעת

2 כפות שומשום או פרג

אופן ההכנה:

1 טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים יוגורט, שמן זית, גבינה, בטטות, בצל ירוק ופלפל צ'ילי ומערבבים.

2 מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה נוספת.

3 יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב, עד שהתערובת אחידה.

4 משמנים תבנית שקעים ומחממים את התנור ל-180 מעלות. יוצקים את התערובת לשקעים (ממלאים כל שקע עד שלושה רבעים מגובהו). מפזרים מעל גרעיני חמניות ודלעת ושומשום או פרג.

5 אופים כ-25 דקות עד שהמאפינס זהובים.