אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

מרציפן משמשים בקלי קלות

קינוח מעלף, מתקתק-חמצמץ שכיף להכין עם הילדים מ-4 מרכיבים בלבד. אז תקראו להם ויאללה, שיתחילו ללוש

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 19/06/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים שלמים

חצי כוס (100 גרם) משמשים מיובשים

1 כפית מי ורדים

כוס ורבע (150 גרם) אבקת סוכר

1 כף מים

אופן ההכנה:

1 מרסקים את השקדים במעבד מזון במשך כדקה, עד שהם גרוסים לאבקה. מוסיפים את המשמשים ומעבדים עוד כדקה עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2 מוסיפים אבקת סוכר, מים ומי ורדים ומעבדים כ-2 דקות עד לקבלת כדור שהמרקם שלו מזכיר פלסטלינה. אם התערובת פירורית מדי אפשר להוסיף עוד כפית מים, אבל זהירות – אל תוסיפו יותר מדי מים, אחרת המרקם יהיה נוזלי. במקרה כזה, אפשר להוסיף עוד מעט שקדים טחונים.

3 מגלגלים את הכדור שנוצר לגלילים בקוטר של כ-1 ס"מ וחותכים באלכסון למעוינים באורך 3 ס"מ.

* אפשר לשמור את המרצפן במקרר, מכוסה בניילון נצמד, עד חודש.