אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוגת פירות הפוכה של קיץ

ככה מתקתקים עוגת קיץ מושלמת: מסדרים שכבה של פירות עסיסיים כמו משמשים או שזיפים על מצע סוכר וחמאה, ויוצקים מעליה בצק נימוח וחמאתי

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 18/07/17 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס הפירות:

25 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

רבע כוס דחוסה (50 גרם) סוכר חום כהה

10-8 משמשים או שזיפים, חצויים ומגולענים

לתערובת העוגה:

100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

כוס ורבע (175 גרם) קמח תופח

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.

2 מכינים את בסיס הפירות: משמנים בחמאה את נייר האפייה, מפזרים שכבה אחידה של סוכר ומסדרים את הפירות בצפיפות על מצע הסוכר והחמאה, כשהצד החתוך כלפי מעלה.

3 מכינים את תערובת העוגה: מערבלים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וממשיכים לערבל.

4 מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים לסירוגין קמח ושמנת חמוצה ומערבלים לתערובת אחידה.

5 יוצקים את התערובת על הפירות. אופים 55-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (מומלץ להניח נייר אפייה מתחת לתבנית, כיוון שהסוכר והחמאה עלולים לטפטף בזמן האפייה).

6 מצננים את המאפה היטב. מעבירים סכין בין דופנות התבנית לעוגה והופכים על צלחת הגשה.

*ניתן לשמור את העוגה במקרר עד 3 ימים.