צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
עוף באננס
עוף מתקתק שילדים משתגעים עליו, רבע שעה עבודה והופ - לתנור. רק תוסיפו אורז וירקות טריים ויש לכם ארוחת ערב קיצית שכל המשפחה תעוף עליה
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 26/06/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
6 ירכי עוף טריות
חצי קופסה שימורי אננס (חתיכות)
2 בצלים, חצויים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
לרוטב
6-4 שיני שום, כתושות
3 כפות רוטב סויה
1 כף דבש
1 כף שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום. מעליו מניחים נייר אפייה. כדאי להוציא את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
2 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה שום, רוטב סויה, דבש, שמן זית וכשליש כוס מנוזל שימורי האננס. מתבלים במלח ובפלפל.
3 מניחים את ירכי העוף בתבנית, מוסיפים חתיכות אננס, בצל ופלפל. יוצקים את הרוטב ומתבלים במלח ובפלפל.
4 צולים בתנור כ-40 דקות. הופכים את ירכי העוף וצולים עוד כ-40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.