אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוף באננס

עוף מתקתק שילדים משתגעים עליו, רבע שעה עבודה והופ - לתנור. רק תוסיפו אורז וירקות טריים ויש לכם ארוחת ערב קיצית שכל המשפחה תעוף עליה

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 26/06/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 200 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 ירכי עוף טריות

חצי קופסה שימורי אננס (חתיכות)

2 בצלים, חצויים ופרוסים בעובי 1 ס"מ

2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ

לרוטב

6-4 שיני שום, כתושות

3 כפות רוטב סויה

1 כף דבש

1 כף שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום. מעליו מניחים נייר אפייה. כדאי להוציא את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה שום, רוטב סויה, דבש, שמן זית וכשליש כוס מנוזל שימורי האננס. מתבלים במלח ובפלפל.

3 מניחים את ירכי העוף בתבנית, מוסיפים חתיכות אננס, בצל ופלפל. יוצקים את הרוטב ומתבלים במלח ובפלפל.

4 צולים בתנור כ-40 דקות. הופכים את ירכי העוף וצולים עוד כ-40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.