הכי פיוז'ן: טאקו עדשים וייטנאמי
הטוב בשני העולמות: שי-לי ליפא מפגישה טורטיות מהמטבח המקסיקני עם תבשיל עדשים בסגנון וייטנאמי, מתובל ברוטב סויה וברוטב דגים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כוס עדשים שחורות
2 כפות שמן חמניות או תירס
2 שיני שום, קצוצות דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
חצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
2 בצלי שאלוט, קצוצים דק
1 גזר בינוני, חתוך לקוביות בגודל כחצי ס"מ
2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב דגים
להגשה
8 טורטיות קטנות
1 אבוקדו בינוני, קלוף
2 כפות מיץ ליים או לימון
מלח
2 צנוניות, פרוסות דק
1 גבעול בצל ירוק, פרוס דק
חצי כוס עלי כוסברה טרייה
2 לימונים, חתוכים לרבעים
אופן ההכנה:
1 מכינים את המלית: שמים את העדשים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהן רכות אך עדיין מוצקות. מסננים היטב.
2 מטגנים במחבת גדולה את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי כחצי דקה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים בצל וגזר ומאדים 3-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים. מוסיפים את העדשים המבושלות, הבצל הירוק, רוטב הסויה ורוטב הדגים ומקפיצים עוד כדקה.
3 מניחים 3 כפות מהמלית על כל טורטייה.
4 מועכים במזלג את בשר האבוקדו ומתבלים במיץ לימון ומעט מלח. מניחים כף אבוקדו על תערובת העדשים, מקשטים בצנוניות, בבצל ירוק ובכוסברה ומגישים עם פלח לימון.