אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

הכי פיוז'ן: טאקו עדשים וייטנאמי

הטוב בשני העולמות: שי-לי ליפא מפגישה טורטיות מהמטבח המקסיקני עם תבשיל עדשים בסגנון וייטנאמי, מתובל ברוטב סויה וברוטב דגים

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 12/06/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס עדשים שחורות

2 כפות שמן חמניות או תירס

2 שיני שום, קצוצות דק

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

חצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק

2 בצלי שאלוט, קצוצים דק

1 גזר בינוני, חתוך לקוביות בגודל כחצי ס"מ

2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

2 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב דגים

להגשה

8 טורטיות קטנות

1 אבוקדו בינוני, קלוף

2 כפות מיץ ליים או לימון

מלח

2 צנוניות, פרוסות דק

1 גבעול בצל ירוק, פרוס דק

חצי כוס עלי כוסברה טרייה

2 לימונים, חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:

1 מכינים את המלית: שמים את העדשים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהן רכות אך עדיין מוצקות. מסננים היטב.

2 מטגנים במחבת גדולה את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי כחצי דקה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים בצל וגזר ומאדים 3-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים. מוסיפים את העדשים המבושלות, הבצל הירוק, רוטב הסויה ורוטב הדגים ומקפיצים עוד כדקה. 

3 מניחים 3 כפות מהמלית על כל טורטייה.

4 מועכים במזלג את בשר האבוקדו ומתבלים במיץ לימון ומעט מלח. מניחים כף אבוקדו על תערובת העדשים, מקשטים בצנוניות, בבצל ירוק ובכוסברה ומגישים עם פלח לימון.