פיצה משפחתית עם המון תוספות
יאללה, מתפרעים: שי-לי ליפא מכינה פיצה אקסטרה לארג' עם תוספת שונה ומיוחדת לכל אחד מבני המשפחה - זיתים, תירס, תרד, פטריות או עגבניות, כיד הדמיון הטובה עליכם
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק
1 כפית גדושה (7 גרם) שמרים טריים מפוררים
1 כפית גדושה סוכר
חצי כוס (120 מ"ל) מים חמימים
כוס ושליש (190 גרם) קמח רגיל
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
לרוטב
2 כפות שמן זית
3 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל כחצי ס"מ
1 שן שום, קצוצה דק
חצי כפית אורגנו מיובש
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי
חצי שקית (150 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
תוספות לפי הטעם (פרוסות עגבנייה, זיתים מגולענים, פרוסות בצל סגול, גרגירי תירס, תרד וכד')
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים והסוכר במים החמימים בתוך קערת המיקסר. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
2 מוסיפים את שאר מצרכי הבצק ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3 מכינים את הרוטב: מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים.
4 מצננים את הרוטב היטב ומחממים את התנור ל-220 מעלות.
5 מרכיבים את הפיצה: מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 35 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים על הבצק רוטב עגבניות בשכבה אחידה ומפזרים גבינת מוצרלה ותוספות.
6 אופים בתנור החם כ-15 דקות עד שהפיצה זהובה.