צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
עוף בבלסמי ומייפל עם בצלים מזוגגים
מפחדים להכין עוף שלם בתנור? שי-לי ליפא תוכיח לכם שאין מה לפחד. 2 דקות עבודה, קצת סבלנות, ויש לכם עוף ברוטב ממכר של בלסמי ומייפל עם המון בצלים מקורמלים וטעימים
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 18/10/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1 עוף טרי במשקל 2 ק"ג
3 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
מלח
פלפל שחור גרוס
6-5 ענפי תימין
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סירופ מייפל
2 כפות מים
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3 מניחים את הבצלים בתבנית ומתבלים במלח ופלפל.
4 מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב. מורחים את העוף ברוטב, מתבלים במלח ופלפל ומניחים על הבצלים. מפזרים מעל את ענפי התימין.
5 צולים בתנור החם 40 דקות. מערבבים את הבצלים, הופכים את העוף וצולים עוד כ-40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.