אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוף בבלסמי ומייפל עם בצלים מזוגגים

מפחדים להכין עוף שלם בתנור? שי-לי ליפא תוכיח לכם שאין מה לפחד. 2 דקות עבודה, קצת סבלנות, ויש לכם עוף ברוטב ממכר של בלסמי ומייפל עם המון בצלים מקורמלים וטעימים

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 18/10/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 עוף טרי במשקל 2 ק"ג

3 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים

מלח

פלפל שחור גרוס

6-5 ענפי תימין

לרוטב:

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות סירופ מייפל

2 כפות מים

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3 מניחים את הבצלים בתבנית ומתבלים במלח ופלפל.

4 מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב. מורחים את העוף ברוטב, מתבלים במלח ופלפל ומניחים על הבצלים. מפזרים מעל את ענפי התימין.

5 צולים בתנור החם 40 דקות. מערבבים את הבצלים, הופכים את העוף וצולים עוד כ-40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.