רוטב צ'ימיצ'ורי
רוטב הצ'ימיצ'ורי הזה ישדרג לכם כמעט כל מאכל: את הכריך הבא, הדג בתנור, חזה העוף במחבת או הסטייק על האש. והכי שווה? מכינים אותו ממש ב-5 דקות
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 19/09/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לכוס רוטב:
חופן גדול של עלי פטרוזיליה
חופן גדול של עלי כוסברה
1 בצל סגול קטן
חצי פלפל אדום בינוני
חצי פלפל צ'ילי אדום
4-3 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס + 2 כפות (לכיסוי הצ'ימיצ'ורי) שמן זית
2 כפות חומץ יין אדום
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מרסקים במעבד מזון בפולסים פטרוזיליה, כוסברה, בצל, פלפל אדום, פלפל צ'ילי, שום, מלח ופלפל לתערובת גסה.
2 מוסיפים חצי כוס שמן זית, חומץ ומיץ לימון ומעבדים כ-2 שניות עד שנוצרת תערובת אחידה וגסה (לא ליצור ממרח חלק).
3 מעבירים לצנצנת ויוצקים מעל 2 כפות שמן זית. שומרים במקרר עד שבוע.